Pääskyt talvehtivat järvenpohjassa

26,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Jari Tervon suurenmoinen sukellus Mikael Agricolan maailmaan

Torsbyn kylä Suomenlahden rannalla, kesä 1521: Mikael Olofinpoika ylöskirjaa Malin-piian suustaan sylkemiä surkeilemattomia suomen sanoja.

Wittenberg, huhtikuu 1539: vastapalveluksi suosituskirjeestä Martti Luther vaatii kirjoitusta kirjoituksesta - maisteri Agricolan on vuodatettava tunnustuksia omasta elämästään, sen häpeällisistä hetkistä, kunnon munauksia Augustinuksen henkeen.

Moskova-Uusikirkko, helmi-huhtikuu 1557: Kustaa Vaasan käskystä rajariitojen ratkaisijaksi Iivana Julman pitopöytään päätynyt Turun piispa tekee tiliä elämästään vaimoilleen kirjoittamissa kirjeissä ja kuolee.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511410034
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
456
Kustantaja
Otava

Henkilökunta suosittelee

Aikamatka 1500-luvulle

Miten kirjoittaa kieltä jota ei ole, kansalle joka ei osaa lukea? Tätä, ja paljon muuta miettii Mikael Agricola Jari Tervon romaanissa Pääskyt talvehtivat järvenpohjassa.

Kirja on hieno fiktiivinen aikamatka nykyajan näkökulmasta brutaalille 1500-luvulle, jolla tutustutaan sen ajan kulttuuriin, uskontoon, valtataisteluihin, lääketieteeseen ja filosofiaan Agricolan elämänvaiheiden kautta.

Mikaelin vaiherikkaalla matkalla törmätään moniin muihinkin historian henkilöihin, kuten Martin Lutheriin, Thomas Mooreen, Erasmus Rotterdamilaiseen, Kustaa Vaasaan ja tsaari Iivanaan.

Lukukokemus oli kuin hyppäys sen ajan elämänmenoon. Olisi ollut mielenkiintoista olla tämän romaanin taustatutkimuksessa mukana. Esim kirjan vanhahtava kieli, suorasukainen sanailu, vanhat totena pidetyt uskomukset tai alkukantaiset huvit ja rangaistukset oli kerrottu ja kuvailtu läpi tarinan niin uskottavanoloisesti että huvituin ja kauhistuin tapahtumista kuin elokuvissa.

Tarinan Mikael on paljon enemmän mitä historiasta olen oppinut. Kiitos Tervo tästä versiosta!

Taru T, Espoo Tapiola