Opetuslapsi

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Marian tähänastinen elämä kiertyy kolmen päivän aikana vyyhdiksi, jonka purkaminen ja selvittäminen ajaa hänet hylätylle huoltoasemalle, entiselle työpaikalleen. Mukaansa hän sieppaa kolme ihmistä, joilta vaatii synnintunnustusta. Poliisin Karhuryhmä piirittää aseman.

Kolmen päivän aikana Maria tekee tilit selviksi tavalla, joka pakottaa myös lukijan miettimään elämän tarkoitusta, keskiluokkaisen elämäntyylin ongelmia ja omaa osaansa yhden aikakauden viimeisellä kielekkeellä.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta Hotakaisen esikoiskirjan ilmestymisestä. Juhlavuoden kunniaksi hän julkaisee romaanin, joka ei katso taakse, vaan kohti.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523880603
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
271
Kustantaja
Siltala

Henkilökunta suosittelee

Monipuolinen kirjailija on valtionpalkintonsa ansainnut!

Tällaista lukukokemusta en osannut ennakoida. Jo kirjan alkutapahtumat saivat vilkaisemaan kantta uudestaan. Luenko todella Hotakaista? Vaan kun pääsin vauhtiin, niin tajusin, mitä hän haluaa kirjallaan sanoa. Ja huh, miten sanookin.

Kun tarpeeksi hyväksikäytetään, lyödään laimin, hylätään, lytätään ja kohdellaan epätasa-arvoisesti, sitä voi ihminen pimahtaa ja lähteä kostoretkelle, antamaan opetuksia.

Vastoinkäymisiin leipääntyneen päähenkilön hurjat toimet tuntuvat alkuun sattumanvaraisilta, mutta missio osoittautuu erittäin tarkkaan suunnitelluksi, ja matkalla osoitetaan miten yhteiskunnan byrokratia ja kiintiöt tallaavat epäoikeudenmukaisesti vähempiosaisia.

Ja kukkiihan se Hotakaisen taiturimainen kuiva huumorikin siellä herkullisen piinaavan tarinan seassa.

Monipuolinen kirjailija on valtionpalkintonsa ansainnut!

Taru T, Espoo Tapiola