Operaatio Turkoosin taistelija

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

"Ihmisen elämän riistäminen on helppoa, mutta sen pelastaminen vaikeaa." - Rauno Juhola

Kainuulaisen maalaispojan Rauno Juholan matka osana tarunhohtoista armeijaa on poikkeuksellinen. Ranskan muukalaislegioonan 13. puoliprikaatin nuori sotilas määrättiin vuonna 1994 loppuelämäänsä vaikuttavalle komennukselle. Ruandassa surmattiin sadan päivän aikana yli 800 000 ihmistä. Operaatio Turkoosin tehtävänä oli pysäyttää kansanmurha.

Kahdeksan palvelusvuotensa aikana Rauno Juhola toimi myös kuusi vuotta legioonan kovimmassa rykmentissä, laskuvarjojoukoissa. Sotilasuransa jälkeen hän työskenteli turvallisuusalalla ja kohtasi kuuluisuuksia, asuen eri puolilla Eurooppaa. Tänä päivänä Juhola on menestyvä yritysjohtaja, joka on soveltanut ammattisotilaana oppimiaan turvallisuuden ja tehokkuuden lainalaisuuksia
liike-elämässä. Yrityskaupat ovat nostaneet hänet taloudellisesti riippumattomaan asemaan.

Operaatio Turkoosin todellisista tarkoitusperistä on kiistelty Ranskassa vuosia. Lähes kolmekymmentä vuotta- Rauno Juhola on myös syvimmissä mietteissään pohtinut, kuinka kansanmurhan kokeneelle kansakunnalle lopulta kävi. Tässä kirjassa on etsitty vastauksia.

Sotahistorioitsija Kari Kallonen oli suomalaisamerikkalaisessa etsintäryhmässä, joka löysi Mannerheim-ristin ritari Lauri Törnin helikopterin Vietnamin viidakossa. Nyt hän matkasi Rauno Juholan kanssa Kainuun vaaroilta Ruandan tuhansille kukkuloille.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523736962
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
438
Kustantaja
Readme.fi