Miesten syvimmät salaisuudet

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Lumoava uusi ääni maailmankirjallisuudessa

Senegalilainen Mohamed Mbougar Sarr (s. 1990) on yksi nykykirjallisuuden kiinnostavimmista nimistä. Hänen läpimurtoteoksensa Miesten syvimmät salaisuudet on ollut kuin pysäyttämätön luonnonvoima: romaani oli ehdolla käytännössä jokaiseen ranskalaiseen kirjallisuuspalkintoon, se sai Ranskan merkittävimmän palkinnon Goncourtin, teosta on yksin Ranskassa myyty yli puoli miljoonaa kappaletta ja sen oikeudet on myyty 35 maahan.

Pariisissa asuva senegalilaiskirjailija Diégane kuulee 80 vuotta aiemmin julkaistusta romaanista, joka on kadonnut jäljettömiin julkaisua seuranneen skandaalin myötä. Mystisen kirjailija T. C. Elimanen kohtalo ei jätä Diéganea rauhaan. Elimanen jalanjäljet kulkevat Senegalissa, Ranskassa ja Argentiinassa ja risteävät kolonialismin, maailmansotien ja juutalaisvainojen jättämien syvien railojen kanssa. Diéganen etsintöjä johdattavat vahvat naiset, salaisuuksia varjeleva kirjailija Siga ja valovoimainen kuvajournalisti Aïda.
Millainen totuus piilee Elimanen elämän labyrintin keskipisteessä?

"Suuri kirja, luomistyön jalokivi joka lumoaa, kuljettaa mukanaan ja vainoaa. Mohamed Mbougar Sarr, painakaa tämä nimi muistiin." - L'Express
"Rakkaudentunnustus kirjallisuudelle." - Lire
"Täydellinen romaani, en keksi muuta tapaa kuvailla teosta kuulostamatta banaalilta." - Aftonbladet, Ruotsi

Kustantaja kiittää Institut français'ta tuesta.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789512429967
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
464
Kustantaja
Gummerus

Henkilökunta suosittelee

Monitulkintainen mestariteos.

Minun kirjavuoteni 2022 huipentui kansainvälisesti monipalkitun kirjailijan teokseen Miesten syvimmät salaisuudet.

Mohamed Mbougar Sarrin älykäs, moniteemainen teos haastaa ja yrittää eksyttää sivupoluillaan ja arvoituksellisuudellaan, mutta palkitsee keskittyjän rikkaalla annillaan. Ja sittenkin jään miettimään. Ymmärsinkö sittenkään? Ainakin oman tulkintani.

Tämä monitulkintainen mestariteos jää hyllyyni työstöön.

Taru T, Espoo Tapiola