Merkintä

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Islannin terävin uusi ääni!

"Vangitseva ja arvaamaton romaani, johon voi uppoutua kuin kuumaan lähteeseen." - Fréttablaðið

Uusi keksintö nimeltä empatiatesti on Reykjavíkin kuuminta hitechiä. Sen tulos kertoo, miten myötätuntoinen henkilö on. Testillä voidaan auttaa vaikeuksissa olevia - ja tietenkin myös kitkeä antisosiaaliset tapaukset pois yhteiskunnasta. Kun testin tulos alkaa yhä enemmän määrittää sitä, missä voi tehdä töitä ja millä alueilla asua, Islanti jakautuu kahtia. Millainen on turvallinen ja hyvä yhteiskunta?

Fríða Ísberg (s. 1992) asuu Reykjavíkissa. Hän on aiemmin julkaissut kiitettyjä ja palkittuja runo- ja novellikokoelmia. Merkintä on hänen ensimmäinen romaaninsa. Se oli suurmenestys Islannissa ja sen oikeudet on myyty kymmeniin maihin.

*

"Kuva tulevaisuudesta, joka on häiritsevän lähellä nykyisyyttä. Idea empatiatestistä on yksinkertaisesti briljantti, maailmanrakennus on huolellista ja kiehtovaa. Romaani tarjoaa lukemattomia pohdintoja maailmasta, jossa elämme. Ísberg on fiksu ja tyylillisesti varmaotteinen. Hän ansaitsee ylistystä." - Morgunblaðið

"En ole pitkään aikaan lukenut mitään näin merkittävää. Ilmiömäinen ja voimakas romaani." - Skald

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510486610
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
279
Kustantaja
WSOY

Henkilökunta suosittelee

Erinomainen, ajassa kiinni oleva kertomus.

Dystooppisessa romaanissa on Islannissa otettu käyttöön empatia- eli myötätuntotesti, jonka avulla pyritään jo varhaisessa vaiheessa erottamaan rikollinen aines kunnon kansalaisista. Jos ei läpäise testiä, tarjolla on terapiaa, lääkehoitoa — ja testin uusinta. Testi ei ole pakollinen, mutta käytännössä koko maa on jakautunut merkittyihin ja merkitsemättömiin ihmisiin omine asuinalueine ja omine kouluineen.

Isbergin esikoisromaani kuvaa tarkasti, miten sinänsä hyvää tarkoittava erottelu vaikuttaa ihmisiin ja miten valtavia seurauksia voi olla, kun pyörät lähtevätkin pyörimään väärään suuntaan. Erinomainen, ajassa kiinni oleva kertomus kahtia jakautuvasta yhteiskunnasta.

Pia, Turku