Meiju

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Riemastuttava, koskettava elämäkerta.

Lämmin, rempseä ja kipeäkin tositarina siitä, kuinka helsinkiläisestä musiikkia rakastavasta nuoresta tuli koko kansan rakastama iskelmätähti. Mitä jos esiintyminen on jotain, josta ei voi saada kyllikseen? Nuori Meiju Suvas astui yleisön eteen Suosikki-lehden järjestämässä kilpailussa 1980-luvun alussa, eikä paluuta enää ollut. Sydämessä myrskysi.

Meiju on kertomus siitä, kuinka musiikki ja keikkaelämä veivät mukanaan turvattua lapsuutta Pohjois-Helsingin Tapanilassa eläneen tytön. Kilpailulavalla koetun "sähköiskun" jälkeen kaikki oli toisin. Opinnot kauppaopistossa sekä työt toimistossa ja Frederikin taustalaulajana saivat jäädä, kun ensi hitti valloitti Suomen ja Meiju sai haaveidensa ammatin. Yhtäkkiä Meiju Suvaksesta oli tullut Suomen suosituin laulaja ja diskoiskelmän moderni tulkki, jonka hittien (Tahdon sinut, Oot paha, Tää onnea on) konesoundit muuttivat suomalaista iskelmää peruuttamattomasti. Eikä 1990-luvun musiikista voisi puhua ilman jättihittiä Pure mua, joka nosti Meijun takaisin pinnalle. Musiikkihistorian ohella teos on tarina suurista pettymyksistä, rakkaudesta, äitiydestä, sitkeydestä, elämänilosta sekä urasta, joka on jatkunut menestyksekkäänä jo yli 40 vuotta.

Mari Koppinen on helsinkiläinen musiikkiin erikoistunut toimittaja. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjat Minä olen Anna Puu (WSOY) sekä Jari Sillanpää: Paljaana (Tammi).

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520451202
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
508
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Oli herkullista päästä kurkistamaan lauluntekemisen kulisseihin.

Meiju Suvaksen musiikki oli ensimmäinen kosketukseni kevyeen musiikkiin, ja se iskikin kovaa klassisen musiikin kodin kasvattiin. Tumma, pehmeä ääni lumosi, ja tanssillinen musiikki miellytti.

Olikin itsestään selvää lukea Mari Koppisen hänestä kertova elämäkerta Meiju – en tyydy vähempään. Siinä käydään läpi laulajan pirtsakka elämä lapsuudesta tähteyteen ja pitkään polveilevaan uraan niin artistina kuin yksityishenkilönä. Samalla saa erinomaisen kuvan suomalaisen iskelmämusiikin raadollisesta kehityksestä ja muutoksesta, sekä niihin vaikuttaneista tekijöistä. Oli herkullista päästä kurkistamaan lauluntekemisen kulisseihin ja matkalla vilahtikin kosolti tuttuja nimiä sekä lavoilta että taustajoukoista.

Rempseän Meijun aaltoileva nostalginen elämänkaari myös yllätti vanhan fanin antoisan arkisella inhimillisyydellään.

Taru T, Espoo Tapiola