Marie Curie ja tyttäret

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Kolme naista, joiden rohkeus ja älykkyys muuttivat maailmaa.

Kahdesti Nobel-palkittu Marie Curie taisteli tasa-arvoisesta kohtelusta hyvin miehisessä tiedemaailmassa. Saman määrätietoisuuden ja tavoitteellisuuden hän siirsi lahjakkaille tyttärilleen.

Vaikka Marie Curie tunnetaan ennen kaikkea radioaktiivisuuden tutkimuksen uranuurtajana ja hänen tyttärensäkin sai fysiikan Nobel-palkinnon, ei Marie Curien ja hänen tyttäriensä Irènen ja Èven tarina ole vain kertomus kemian ja fysiikan suurista edistysaskelista. Ennen kaikkea se on vangitsevasti kirjoitettu tietokirja aivan erityislaatuisesta perheestä ja myös olennainen pala feminismin ja tasa-arvon historiaa.

38-vuotiaana leskeksi jäänyt Marie työskenteli itseään säästämättä ja kannusti myös lahjakkaita tyttäriään etenemään urillaan. Naisten toiminta ulottui tiedelaboratorioista ja opetustyöstä aina sotaponnistuksiin ja kansainväliseen politiikkaan saakka.
Marien, Irènen ja Èven elämät risteävät useiden kuuluisien henkilöiden, mm. Albert Einsteinin, Simone de Beauvoirin ja Eleanor Rooseveltin, kanssa.

"Tämä uskomaton perhetarina on todellinen älyllinen seikkailukertomus."- Télérama

Claudine Monteil on ranskalainen diplomaatti, historioitsija ja kirjailija. Hän on tähän mennessä julkaissut kymmenen kirjaa, joita on käännetty useille kielille.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523755727
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
288
Kustantaja
Minerva

Henkilökunta suosittelee

Teos on täydellinen naisenergian alkeiden oppitunti.

Nobel-nerojen elämää. Olen koko ikäni ihaillut Maria Sklodowskaa, paremmin Marie Curienä tunnettua tiedenaista. Hänen ainutlaatuinen ja tiedemaailmaa mullistanut elämänsä tulee tutuksi romaaninkaltaisena lukukokemuksena, jonka Monteil turhaan kuorruttaa adjektiivipuurollaan. Ällistyttävää, kuinka yhden naisen elämään on ehtinytkin mahtua tuo kaikki! Tällainen elämyshistoriikki onnistuu ujuttamaan lukijansa kuvauskohteidensa nahkoihin ja osoittaa vastaansanomattomasti kyseisten naisten (äiti Marien ja tytär Irénen) lähes yli-inhimilliset kyvyt kemian ja fysiikan saralla. Curien nuorempi tytär Ève kunnostautui puolestaan sanomalehtireportterina sekä YK:n alaisen Unisefin toiminnassa. Teos on täydellinen naisenergian alkeiden oppitunti.

Eeva O, Helsinki Kirjatalo