Manuaali

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

"Puhelimen rikkoutuminen on enne. Se on etiäinen maailmasta, jota kohti olemme matkalla."

Manuaali on nerokas esikoisromaani hauraasta yhteydestä ihmisten välillä digitaalisessa maailmassa, johon olemme huomaamatta sitoneet itsemme.

Kun puhelin hajoaa, todellisuus ympärillä alkaa rakoilla. Yhteys maailmaan katkeaa ja päähenkilö huomaa olevansa vankina omassa ruumiissaan. Manuaali on unen logiikalla etenevä mestarillinen romaani teknologian varaan rakentuneesta maailmasuhteesta. Kuluttajaelektroniikka on muuttanut peruuttamattomasti suhdettamme todellisuuteen. Puhelimesta on tullut kehon tärkein elin. Mitä tälle nopeisiin yhteyksiin perustuvalle elämälle tapahtuu, kun tekniikka pettää ja käyttöliittymä lakkaa toimimasta?

Klaus Maunuksela (s.1993) on helsinkiläinen dramaturgi, kirjoittaja ja taiteilija-tutkija. Hän tekee dramaturgian alaan liittyvää taiteellista väitöstutkimusta Taideyliopistossa. Manuaali on hänen esikoisromaaninsa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523521629
Sidosasu
Pehmeäkantinen kirja
Sivuja
170
Kustantaja
Kosmos

Henkilökunta suosittelee

Manuaali on kokeilunhaluisille lukijoille.

Manuaali on Klaus Maunukselan esikoisromaani. Se voisi kuitenkin olla muutakin kuin romaani, esimerkiksi proosaruno, säeromaani tai esseekokoelma. Teos on jaettu osiin, joiden teemat vaihtelevat tietotekniikasta Tinder-deittailuun ja avaruusajan rakettikehittelyyn. Erilaiset aiheet muodostavat mosaiikkimaisen tai ehkä pikemminkin algoritmisen jatkumon, joka tuntuu käsittämättömällä tavalla vastaavan kysymykseen siitä, miksi kaikki on nykyään niin vaikeaa ja voisiko jokin tulevaisuudessa kenties olla helpompaa.

Manuaali on kokeilunhaluisille lukijoille, niille, jotka haluavat tulla yllätetyiksi ja häikäistyiksi!

Sanni, Helsinki Kirjatalo