Maanalainen rautatie

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Barack Obaman ylistämän kirjailijan merkkiteos pureutuu Yhdysvaltain häpeälliseen historiaan ja peilaa samalla nykyhetkeä.

Cora on orjana puuvillaplantaasilla Georgiassa. Kun uusi orja kertoo hänelle maanalaisesta rautatiestä, he päättävät ottaa kammottavan riskin ja paeta. Matka kohti pohjoista alkaa, mutta kannoillaan heillä on vaarallinen vainoaja.
Pulitzer-palkitun kirjailijan nerokas vaihtoehtohistoriallinen romaani vapauden tavoittelusta ja sorrosta.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511348191
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
347
Kokoelma
Otavan kirjasto
Kustantaja
Otava

Henkilökunta suosittelee

Tunnelma imaisee mukaansa

Colson Whiteheadin Maanalainen rautatie on terveellinen muistutus ajasta, jolloin ihmisen oli normaalia olla hirviö toiselle ihmiselle ihon värin perusteella.

Kahden orjan monivaiheinen pako sietämättömistä oloista puuvillaplantaasilta metsästäjä perässään avaa pakenijoiden silmiä taas uudenlaisille sortotoimille, eikä turvallista paikkaa tahdo löytyä.

Lukiessa kylmäsi, kuinka kohtaloonsa alistuneet värilliset pitivät orjuuttamistaan normaalina, ja riemastutti kun kapinahenki alkoi kyteä, ja jopa jotkut valkoihoisista herätä brutaalisuudesta.

Lisäksi hirvitti esimerkiksi se, kuinka orjan ihmisarvo tunnustettiin vasta varastettuna ruumiina lääketieteen leikkuupöydällä, opetus- ja tutkimustarkoituksessa.

Aiheen inhottavuudesta huolimatta romaani oli kokonaisuudessaan upea, monenlaisia tunteita herättelevä, tunnelmiinsa imaiseva lukukokemus.

Taru T, Espoo Tapiola