Maameren tarinat 1-4

33,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Viisas ja taianomainen fantasiasaaga
Maameren tarinat on yksi kaikkien aikojen kauneimmista ja viisaimmista fantasiasarjoista. Tähän yhteisniteeseen on koottu neljä ensimmäistä Maameri-kirjaa.
Maameren velhossa nuori Varpushaukka vihitään aikuiseksi ja hänestä tulee Ged, yksi Maameren saariston mahtavista velhoista.
Tarinoiden toinen osa Atuanin Holvihaudat kertoo Tenarista, Nimettömien nuoresta ylipapittaresta, joka vartioi Atuanin pyhien hautojen koskemattomuutta.
Kolmannessa osassa, Kaukaisin ranta, Enladin prinssi Arren tuo hälyttäviä uutisia läntisten velhojen hiipuvista taikavoimista.
Neljäs osa Tehanu jatkaa Gedin ja Tenarin tarinaa vuosia myöhemmin, kun he auttavat pahan vainoamaa tyttöä.

Ursula K. Le Guin (1929-2018) on maailman arvostetuimpia fantasia- ja scifikirjailijoita. Le Guinin syvää viisautta tihkuva Maameri-sarja on voittanut useita kirjallisuuspalkintoja, muun muassa National Book Awardin (Kaukaisin ranta) ja Nebula-palkinnon (Tehanu). Maameren tarinoita pidetään myös tärkeänä esikuvana J. K. Rowlingin Harry Potter -sarjalle.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510333211
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
875
Kokoelma
Maameren tarinat
Kustantaja
WSOY

Henkilökunta suosittelee

Satumainen ja kaunis maailma.

Toisin kuin moni luulee, J.K. Rowling ei keksinyt velhokoulukonseptia. Velhokoulusta on myös kirjoittanut amerikkalainen kirjailija Ursula K. Le Guin. Maameren velho on romaani nimien voimasta, nuoren miehen vaarallisesta kunnianhimosta ja halusta näyttää taitonsa.

Kirjan päähenkilö Ged asuu lapsena Gontissa Ten Alders -nimisessä kylässä Maameren fantasiamaailmassa. Gedin maaginen kasvatus saa alkunsa, kun kylän oma huuhaaeukko ottaa tämän siipensä alle. Savuisessa hökkelissään noita opettaa Gedille maailmasta ja sen periaatteesta, jonka mukaan jokaisella olennolla ja asialla on aito nimensä. Aito nimi ei ole sama kuin tavallinen nimi, jolla me olemme tottuneet asioita kutsumaan. Maagit ja velhot pystyvät kontrolloimaan ympärillään olevaa ja elävää maailmaa opettelemalla asioiden aidot nimet. Kun tietää harakan aidon nimen, pystyy kutsumaan linnun luokseen. Kun Ged lähenee aikustumistaan, kylään saapuu vanha tietäjä Ogion, joka päättää ottaa nuoren ja kärsimättömän Gedin oppipojakseen. Ged on innokas, mutta turhautuu pian Ogionin outoihin opetusmetodeihin. Ged päätyy Ogionin ohjeistamana laivalla Roke-nimiselle saarelle, jossa sijaitsee opinahjo maageille, velhoille ja muille taikaa käyttäville.

Satumainen ja kaunis maailma, Le Guinin rauhallinen kerronta ja maantieteellisesti tarkka kuvailu tekee romaanin maailmasta sellaisen, jossa mielelläni vietän aikaa. Romaanin tahti on välillä tolkienmaisen hidas, mutta sisältö on niin mahtavaa, ettei se haittaa. Maameren velhon viesti on että, viha omahyväisyys ja liika kunnianhimo pitää kohdata ja tunnistaa itsessään.

Aarni, harjoittelija, Helsinki Kirjatalo