Lastentarinoita

21,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Vuonna 1935 syntyneen sveitsiläisen Peter Bichselin kirjailijanlaatu on poikkeuksellinen ja jännittävä. Hänen kertomuksensa ovat lyhyitä, runollisia, keinoiltaan erittäin niukkoja, mutta avaavat huikaisevia näkymiä.

Kirja sisältää seitsemän kertomusta. Niiden päähenkilöitä ovat muun muassa mies, joka tietää että maapallo on pyöreä, mutta ei usko sitä, ja mies joka keksii oman kielen, ja mies, joka ei halua tietää mitään, ja mies joka kiven kovaan väittää ettei Amerikkaa ole olemassa; väitteelleen hänellä on myös hyvät perustelut.

Bichsel on rikkonut tavanomaisen ajattelun kahleet. Lastentarinoissa hän kuvaa asioita, joista voisi sanoa että ne eivät ole tosia mutta jotka ainutlaatuisen terävästi paljastavat asioita, jotka ovat tosia, meidän jokapäiväistä elämäämme. On sanottu että Bichselin mestaruuden ja hänen tarinoidensa viehätyksen salaisuus ei ole siinä mitä hän kertoo, vaan siinä mitä hän ei kerro, minkä hän jättää lukijan oivallettavaksi.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511456773
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
77
Kokoelma
Otavan kirjasto
Kustantaja
Otava

Henkilökunta suosittelee

Tekstimassan niukkuus hellii kiireistä nykylukijaa.

Omaäänistä novellistiikkaa!

Vime vuonna saatiin suomeksi uusintapainos kuusikymmentäluvun klassikosta, ja täysin tässä ajassa toimivana! Tekstin hulvattomuus tuo mieleen venäläisen absurdistin Daniil Harmsin ja miksei itsensä Nikolai Gogolinkin parhaimmat tarinat. Näiden pikkunovellien seuraan haluaa palata toistekin ja nauttia uudelleen muun muassa ajatuksesta, ettei “Amerikkaa ole olemassa”. Aivan kuin Bichsel olisi ennustanut somekulttuurin pompöösit pöhinät ja ylilyönnit.

Tekstimassan niukkuus hellii kiireistä nykylukijaa.

Eeva O, Helsinki Kirjatalo