Laakson linnut, Aavan laulut

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Kuinka kehrätä uusi laulu ja muuttaa ikiaikaista tarinaa?

Aavan kylässä laulut ovat hajonneet ja kansa näkee nälkää. Laakson tuvissa eletään kylläisyydessä, jota sampo turvaa. Aavan päällikön poika Lemek lähtee uhkarohkealle matkalle pyytämään sammon voimia avuksi. Laaksossa Pihlaja saa linnuilta viestin uhkaavasta vaarasta. Hänen on kuitenkin vaikea vastustaa tummaa Aavan poikaa. Pihlaja ja Lemek solmivat salaisen sopimuksen, joka muuttaa molempien elämän ja uhkaa ajaa Laakson ja Aavan kansat toisiaan vastaan.
Pihlajan ja Lemekin salainen sopimus muuttaa molempien elämän, mutta muutkin tekevät vaarallisia valintoja. Aavalla kuohuu, ja Laakson tyynen pinnan alla on pimeää. On laulettava uusi laulu, ennen kuin vanha viha ajaa kansat jälleen toisiaan vastaan.

Muinaissuomalaisesta maailmasta ammentava, lumoavan runollinen romaani valinnoista ja kohtalosta.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511393955
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
295
Kustantaja
Otava

Henkilökunta suosittelee

Lähes runollinen romaani

Muinaissuomalainen mystiikka on kiehtovaa. Katri Kauppisen laakson linnut, Aavan laulut olikin itsestäänselvä valinta kesälukemistooni.

Kirjassa kerrotaan kahdesta kansasta ja niiden välisestä kiistasta. Laaksolla on hallussaan Sampo, joka takaa kansalle lauluja hyvään eloon ja sen ylläpitämiseen. Aava sen sijaan kuihtuu, näkee nälkää, eikä elvy ilman uusia lauluja. Niinpä Aavan päällikön poika lähtee vaatimaan Sampoa heille. Laaksosta tarttuu taistelun tuoksinassa mukaan muutakin.

Kirjassa on kyse rakkaudesta, valinnoista, petoksesta, ihmisarvosta ja luonnon kunnioittamisesta. Sitä on sanottu runolliseksi. Kieli väräjää kyllä mystiikkaa, ja lukija aistii luonnon ja tuntee taian. Henkilöhahmot kuvataan raadollisen aidosti ja tilanteisiin on saatu sähköä.

Vaikka luokitus on ya-kirjallisuus, suosittelen tätä ihan kaikille aiheesta kiinnostuneille, kuten Mikaman Myrrystä tai Luttisen Myrskynsilmääkin. Nautin tästä yhtälailla kuin esim. Paula Havasteen kirjoista.

Loppu on kihelmöivä ja lupailee jatkoa, jota odotan kovasti.

Taru T, Espoo Tapiola