Kuumaa maitoa

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Äiti ja tytär ovat saapuneet pieneen espanjalaiskylään Välimeren rannalla. Rose-äitiä vaivaa mystinen sairaus, jota he ovat tulleet hoidattamaan tohtori Gomezin hieman hämäräperäiselle klinikalle. Tytär Sofia ei pysty irrottautumaan äidin luulosairauden, neuroosien ja liikuntakyvyttömyyden vankilasta.

Tulikuuman auringon alla naisten elämät tirisevät katkeruutta ja molemminpuolista turhautumista. Sofia rimpuilee irti äidin lamaannuttavasta taikapiiristä tutustuen omaan seksuaalisuuteensa ja itseensä.

Leikkisän surrealistisessa romaanissa äidin ja tyttären näennäisen staattinen mutta ristiriitainen suhde rinnastuu jähmeään ja pysähtyneeseen, hyvinvoivaan Eurooppaan rajun muutoksen kynnyksellä. Vuonna 2016 ilmestyneessä romaanissa on tyyntä kuin trooppisen myrskyn edellä.

Viihdyttävä ja helppolukuinen. Mutta myös outo. Outous - kiinnostava outous, vaikeasti määriteltävä outous - tekee tästä romaanista merkittävän. Financial Times

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789515259851
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
319
Kustantaja
Kustantamo S&S

Henkilökunta suosittelee

Minuun tyyli teki suuren vaikutuksen!

Ensituntumalta arkinen tarina muuttuu Levyn käsittelyssä surrealistiseksi pyhiinvaellukseksi, jonka kummallinen tunnelma vie mukanaan. Jokainen kirjan hahmoista käyttäytyy ja puhuu täysin odotusten vastaisesti, mikä on lukijan näkökulmasta samaan aikaan sekä virkistävää että loitontavaa. Minuun tyyli teki suuren vaikutuksen! Lisäksi maidon ja meduusojen metaforamerestä on vinkeää etsiä syvällisempiä merkityksiä.

Sara, Espoo Tapiola