Kuin surmaisi satakielen

10,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Rakastetun klassikon 60-vuotisjuhlapainos!

Harper Leen ainoasta romaanista tuli heti ilmestyessään vuonna 1960 kriitikoiden ja lukijoiden suosikki. Kuin surmaisi satakielen on unohtumaton klassikko, jonka sanoma yllättää ajankohtaisuudellaan. Romaani onkin yksi amerikkalaisen nykykirjallisuuden kulmakivistä.

Kahdeksanvuotias Scout asuu isänsä Atticuksen ja veljensä Jemin kanssa 1930-luvun Alabamassa, Maycombin kaupungissa. Aurinkoiset kesäpäivät ovat täynnä sopivan kokoisia seikkailuja, ja Scout on onnellinen juostessaan vapaana veljensä ja parhaan ystävänsä Dillin kanssa ympäri kaupunkia.

Scout on rakastettavan tuittupäinen, oikean ja väärän eroa opetteleva poikatyttö. Isänsä tavoin hän näkee ihmiset pintaa syvemmältä, ja toisin kuin monet muut Maycombissa, hän ei ole vielä oppinut tuomitsemaan ihmisiä pelkän ihonvärin perusteella. Kun Scoutin isä saa tehtäväkseen puolustaa oikeudessa nuorta mustaa miestä, jota syytetään valkoisen naisen raiskauksesta, Maycomb näyttää todelliset värinsä.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789512420582
Sidosasu
A-formaatin pokkari
Sivuja
408
Kustantaja
Gummerus

Henkilökunta suosittelee

Romaanin tahti on hidas ja helposti seurattava.

Romaanin tahti on hidas ja helposti seurattava. Kirjan pikkukaupunki tunnelmasta ja leikkivistä lapsista tulee etäisesti mieleen Astrid Lindgrenin Melukylän lapset, rasismia ja vihaa lukuunottamatta.

”Sinä et milloinkaan tule ymmärtämään toista ihmistä, ennen kuin katsot asioita hänen näkökannaltaan, ennen kuin ryömit hänen nahkaansa ja kävelet siinä”, Arricus Fitch sanoo pariinkin otteeseen romaanin aikana. Kirjan viesti liittyy ennakkoluulottomuuteen ja rasismin vastustamiseen.

Aarni, harjoittelija, Helsinki Kirjatalo