Kohti vihreää laaksoa

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Maaliskuun 1944 lopulla Stalinin joukot tunkeutuvat Ukrainaan. Emil ja Adeline Martelilla on kaksi vaihtoehtoa: jäädä odottamaan neuvostokarhua ja kokea isiensä kohtalo joutua Siperiaan tai lähteä vastentahtoisesti susien - murhanhimoisten natsien mukaan, jotka ovat luvanneet suojella "puhdasverisiä"
saksalaisia.

Martellit ovat yksi monista saksalaislähtöisistä perheistä, joiden esivanhemmat tulivat aikanaan viljelemään maata Ukrainaan. Vuonna 1944 Stalinin joukot tunkeutuvat maahan ja Emil, Adeline ja heidän kaksi poikaansa joutuvat Neuvostoliiton ja Saksan joukkojen puristukseen. Koettuaan jo aiemmin Stalinin hirmuhallinnon, Emil ja Adeline päättävät paeta maasta.

Martellit lähtevät ankaralle, vastoinkäymisten täytteiselle matkalle. He haaveilevat uuden elämän aloittamisesta vuorten ja metsien ympäröimässä kauniissa vehreässä laaksossa, jonka edessä virtaa mutkitteleva joki. He eivät tiedä, missä tämä taivaallinen paikka on - he tarvitsevat vain unelman johon tarttua, jotta he jaksaisivat eteenpäin.

Kohti vihreää laaksoa perustuu tositapahtumiin Marteleista, ukrainalaisesta perheestä, joka pakeni Stalinin ja Hitlerin hirmuhallintojen ristitulesta Yhdysvaltoihin. Sullivan vietti aikaa Martellien jälkeläisten kanssa tehdessään tutkimusta kirjaa varten ja jopa käveli heidän jalanjäljissään Ukrainan halki.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789527471395
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
585
Kustantaja
Sitruuna

Henkilökunta suosittelee

Olihan pakomatka!

Olihan pakomatka! Mark Sullivanin historiallinen uutuusromaani Kohti vihreää laaksoa perustuu tositapahtumiin Marteleista, ukrainalaisesta perheestä, joka pakeni Stalinin ja Hitlerin hirmuhallintojen ristitulesta Yhdysvaltoihin.

Keskinäinen rakkaus, neuvokkuus ja huoli lasten hyvinvoinnista auttavat perhettä luovimaan hengästyttävällä tahdilla ongelmista ja vaaroista toiseen. Kolmen vuoden ajan he jaksavat koti-ikävän raastaessa puskea kohti jossakin siintävää unelmaa rauhan tyyssijasta.

Lukuelämys oli vaikuttava ja rankka jo ajankohtaisuutensakin vuoksi. Tällainen tunnelmiin väkevästi imaiseva selviytymistarina kyllä auttaa suhteuttamaan omien ongelmien mittasuhteita, ja tajuamaan, että se oma vihreä laakso on tässä ja nyt.

Taru T, Tampere