Kivisydän

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Nobelistin omakohtainen tarina siirtolaisuudesta

Mestarikertojan häikäisevä taidonnäyte kertoo juurettomuudesta, sopeutumisen vaikeudesta ja perhesalaisuuksien tuhovoimasta.

Salim uskoo, ettei isä halua häntä. Isä on lähtenyt kotoa mitään selittämättä, eikä äidiltäkään saa vastauksia. Kun pojalle tarjoutuu mahdollisuus muuttaa Sansibarista Lontooseen opiskelemaan, kauan ei tarvitse miettiä. Mutta ei tiedä nuori Salim, millaista on maahanmuuttajan arki kylmänkolkossa Englannissa, eikä arvaa sitäkään, mitä seuraa kun vuosien jälkeen palaa kotiin, valheiden pesään.

Kivisydän kuljettaa 1960-luvun Sansibarista 1990-luvun Lontooseen ja valaisee siirtolaisen musertavaa kokemusta siitä, ettei kuulu mihinkään. Romaani heijastelee Gurnahin omaa elämäntarinaa. Gurnah on unohdetun Afrikan ääni, taiturimainen tarinanpunoja, joka löytää hiljaista kauneutta kipeistäkin tilanteista.

Abdulrazak Gurnah (s. 1948) on Isossa-Britanniassa asuva, englanniksi kirjoittava kirjailija. Hän lähti kotimaastaan, nykyisen Tansanian Sansibarista, poliittisena pakolaisena 18-vuotiaana. Kentin yliopistossa akateemisen uransa tehnyt Gurnah on englannin kielen ja postkolonialistisen kirjallisuuden emeritusprofessori. Hän on julkaissut kymmenen romaania sekä novelli- ja esseekokoelmia. Vuonna 2021 Gurnah voitti Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520446406
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
322
Kokoelma
Keltainen kirjasto
Kustantaja
Tammi