Kimalaisten kirja

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Emily ei ole mystinen olento vaan lihaa ja verta, tehty samasta aineesta kuin me kaikki, mutta en voi olla miettimättä, kuvittelenko vain tuntevani hänet.

Vuosi 1882, Amherst, Massachusetts. Emily Dickinson on kaupungin kummajainen, valkoisiin pukeutuva erakko, josta puhutaan jonkinlaisena runoilijanerona. Hänen elämänsä rajautuu perheen kotitaloon, jossa Lavinia-sisko varjelee hänen rauhaansa. Emily tuskin tapaa edes naapurissa asuvaa Austin-veljeään tai tämän vaimoa Susania, jonka kanssa hänellä on ollut erityinen side.

Sitten paikkakunnalle saapuu nuori ja kaunis, kunnianhimoinen nainen, rouva Mabel Todd, joka kiinnostuu kaupungin omasta runoilijasta. Hän pyrkii Emilyn luo, ja tulee samalla kohdanneeksi Austinin. Näin kylvetään siemenet vuosien katkeralle kamppailulle siitä, kenelle runoilija Emily Dickinsonin perintö eniten kuuluu - ja kuka oikeastaan tunsi hänet.

Herkkä, vahvatunnelmainen romaani herättää henkiin uraauurtavan runoilijan elämänpiirin. Todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin perustuvan teoksen huikaisevan kaunis, runollinen kieli näyttää maailman lukijalle niin kuin vain runoilija sen näkee.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789515259783
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
382
Kustantaja
Kustantamo S&S

Henkilökunta suosittelee

Kimalaisten kirjaan on loihdittu tunnelmallista historian havinaa, joka yhdistyy sulavasti moderniin kerrontamuotoon.

Kimalaisten kirjaan on loihdittu tunnelmallista historian havinaa, joka yhdistyy sulavasti moderniin kerrontamuotoon. Merkittäväksi seikaksi nousee se, että Emily Dickinsonin läsnäolo on teoksessa koko ajan vahvasti läsnä, mutta hänen omaa ääntään ei koskaan kuulla. Niinpä Emilyä tarkastellaan aina muiden hahmojen katseen läpi, ja muodostuu utuinen kuva niin taiteilijanerosta, hassuttelevasta sisaresta kuin arasta erakostakin. Tärkeintä on kuitenkin aina Emilyn runous.

Kimalaisten kirjaa ei kannata lukea Dickinsonien elämäkertana, vaan hahmoihin on parempi suhtautua kirjoittajan omina luomuksina, jotka kantavat kuuluisien henkilöiden nimiä. Näin huomio siirtyy teoksen ansiokkaimpaan osaan, sointuvaan kieleen. Jokaisella hahmolla on myös harvinaisen tunnistettava oma kertojaääni.

Sara, Turku