Kesäkirja

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Kertomus täynnä lämpöä, lempeää huumoria ja viisautta

Kirja kertoo kolmesta ihmisestä, jotka viettävät kesää Suomenlahden saarella: Sophia-lapsesta, hänen isästään ja isoäidistään. Ennen muuta se on kertomus hyvin vanhan naisen ja hyvin pienen tytön ystävyydestä. He elävät lähellä toisiaan, heitä ympäröi se unelma kesästä, joka tunnetaan vain täällä pohjolassa, unelma jota on niin vaikea vangita, että se pysyy aina voimakkaana.

Tove Jansson kirjoittaa vähäeleistä kieltä ja saa sillä sanotuksi hämmästyttävän paljon ihmisistään, kesästä ja meren saaresta. Hän kuvaa tunteilematta vanhuutta ja lapsuutta. Kesäkirja nojautuu vakavimmillaankin iloiseen ja lämpimään elämäntunteeseen.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510488898
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
175
Kokoelma
Tove Janssonin romaanit ja novellit
Kustantaja
WSOY

Henkilökunta suosittelee

Kirja lukijan toivomaan, että eläisi itse myös saaristossa.

Janssonin tapa kirjoittaa on ihanan arkinen ja samalla niin maaginen. Kesäkirja vie lukijan saaristoon seuraamaan Sofian ja isoäidin elämää ja saa samalla lukijan toivomaan, että eläisi itse myös saaristossa.

Sofian elämä pursuaa kysymyksiä ja isoäidillä riittää viisaita vastauksia.

Uniikki kirjoitustyyli pääsee tässä aivan uusiin ulottuvuuksiin. Olen lukenut Janssonilta aikasemmin Muumi-kirjoja, sekä kokoelmakirjan sisältäen lyhyitä tarinoita, mutta tässä kirjoituksen taso on aivan eri luokkaa.

Täydellinen kirja kesäksi.

Emmi H, Helsinki Kirjatalo