Kasvatti

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Kasvattitytön tarina.

Kasvatti on kokoaan suurempi kertomus osattomuudesta, huolenpidosta ja sen puutteesta, pyyteettömästä rakkaudesta ja suuresta kaipauksesta. Teoksesta filmatisoitu elokuva Hiljainen tyttö oli Irlannin Oscar-ehdokas 2022.

Köyhän irlantilaisperheen tyttö lähetetään kesäksi maatilalle tuntemattomien sijaisvanhempien hoiviin, eikä hän tiedä milloin kotiin pääsee takaisin. Ensimmäisen kerran hän saa osakseen rakkautta ja hoivaa, häntä kuunnellaan ja autetaan. Hyvien ihmisten keskuudessa on iloa ja onneakin, mutta myös tyhjyyttä ja surua, joka avautuu tytölle vähitellen. Keegan kuvaa henkilöitään äärimmäisellä herkkyydellä ja tarkkuudella. Kasvatti on moderni klassikko.

"Äärimmilleen hiottua kauneutta." THE GUARDIAN

"T?ehovin veroinen." David Mitchell

Claire Keegan (s. 1968) syntyi ja kasvoi Irlannissa suuren perheen nuorimmaisena. Hän on opiskellut englantia ja politiikan tutkimusta New Orleansissa ja kirjoittamista Walesin ja Dublinin yliopistoissa. Keeganin novellit ja pienoisromaanit ovat voittaneet lukuisia palkintoja, ja Nämä pienet asiat oli vuoden 2022 Booker-ehdokkaana. Keegan opettaa kirjoittamista useissa arvostetuissa yliopistoissa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520461102
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
83
Kokoelma
Keltainen kirjasto
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Nopealukuinen tarina vie mukanaan heti ensimmäisestä sivusta asti.

Tämä pieni kirja osuu sydämeen ja herättää tunteita. Miten Claire Keegan onnistuukin luomaan vain 83 sivulla näin kauniin ja tunnelmallisen tarinan. Nopealukuinen tarina vie mukanaan heti ensimmäisestä sivusta asti. Iso suositus Kasvatille.

Emmi H, Helsinki Kirjatalo