Kalvot

27,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Vuonna 2100 ihmiskunta on paennut otsonikatoa merenpohjaan. Uudessa maailmassa suojakalvojen alla elää Momo, 30-vuotias maineikas ihonhoitospesialisti. Menestyksestään huolimatta Momoa kalvaa ulkopuolisuuden tunne ja vieraantuminen äidistä, joka katosi hänen elämästään, kun Momo joutui lapsena vaikeaan leikkaukseen.

Äidin yllättävä yhteydenotto saa Momon palaamaan muistoihinsa: mitä lapsuudessa tapahtui, ja miksi äiti lähestyy häntä nyt, kaikkien näiden vuosien jälkeen?

Kalvot on kaunis ja hämmentävä, pikkuhiljaa auki punoutuva mysteeri, jota on verrattu esimerkiksi Kazuo Ishiguron teoksiin.

Chi Ta-wei on taiwanilainen kirjailija, kääntäjä, kriitikko ja kirjallisuuden professori. Hän kirjoitti Kalvot haaveillessaan 1990-luvun Taipeissa queer-ystävällisemmästä maailmasta; ilmestyessään vuonna 1996 kirja oli ensimmäisiä kiinankielisiä sateenkaarikirjoja. Aikaansa edellä ollutta teosta on alettu kääntää länsimaissa vasta viime vuosina. Kirjan on suomentanut kiinasta Rauno Sainio.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789524060363
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
179
Kustantaja
Hertta Kustannus

Henkilökunta suosittelee

Upeaa, että tämä saatiin vihdoin suomeksi!

Kalvot käsittelee muistijälkiä ainutlaatuisella tavalla. Teoksen tunnelma on utuinen ja hämmentävä, menneisyyden mysteerit aukenevat verkkaisesti. Lopetus lyö ällikällä. Teoksessa on Ishigurolaista viehätysvoimaa, ja vaikka se on kirjoitettu kolme vuosikymmentä sitten, dystooppinen tulevaisuudennäkymä tuntuu raikkaalta ja ajankohtaiselta. Upeaa, että tämä saatiin vihdoin suomeksi!

Sara, Turku