Kaikki on kemiaa

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

"Kuvaile itseäsi kolmella sanalla."

Elizabeth Zott: "Hiili, happi ja vety."

Poikkeuksellinen sankaritar, raikkaan feministinen ote ja ilmeikäs kertojanääni tekevät Bonnie Garmusin esikoisromaanista supermenestyksen. Kaikki on kemiaa on riemastuttava romaani vakavista asioista: naisten oikeuksista, tieteen merkityksestä, ja omien valintojen tärkeydestä. Omapäinen Elizabeth Zott on raikas tuulahdus sovinnaisessa 1960-luvun taitteen Amerikassa, jossa älykkäälle naiselle on tarjolla vain kahvinkeittäjän osa.

AUTHOR OF THE YEAR - BRITISH BOOK AWARDS 2023

Kemisti Elizabeth Zott ei ole mikään tavallinen nainen. Elizabethin mielestä tavallisia naisia ei olekaan, mutta 1960-luvun tiedeyhteisö on toista mieltä. Vähättely, sorto ja seksuaalinen häirintä ovat työpaikan peruskauraa, jos työn ylipäätään onnistuu saamaan. Lannistumaton Elizabeth on vehkeilevän saarnaajan tyttärenä tottunut aivan kaikkeen mitä miessukupuoli voi keksiä, mutta kun ura ja rakkaus vaihtuvat lennossa yksinhuoltajuuteen ja työttömyyteen, joutuvat Elizabethinkin hoksottimet koville. Kohtalo heittää Elizabethin juuri sinne, mitä hän halusi välttää: kauhanvarteen. Uusi ura tv-kokkina avaa kuitenkin yllättävän mahdollisuuden valistaa kanssanaisia sekä kemian ihmeellisestä maailmasta että itsenäisestä elämästä. Setämiehet ovat ihmeissään: mitä tämän naisen kanssa pitäisi tehdä?

"Kepeä kirja puhuu naisten oikeuksista terävästi ja taiten." -EEVA

"Lukukokemus on yhtä aikaa riemastuttavan kevyt sekä täynnä tiukkaa asiaa." -KOTIVINKKI

"Oi, pitkästä aikaa tykästyin romaanihenkilöön ihan kunnolla! Rooleihin mahtumaton Elizabeth on hilpeä, feministinen, raikas, ehdoton, viihdyttävä ja koskettava - ja niin on koko kirjakin." -KODIN KUVALEHTI

"Kaikki on kemiaa -kirjaa on lähes mahdotonta jättää kesken. Kirja tarjoaa koko tunteiden kirjon, se naurattaa, suututtaa ja itkettääkin. Se on ehdottomasti fiksujen feelgood-romaanien aatelia!" -KIRSIN BOOK CLUB -BLOGI

Bonnie Garmus on copywriter ja luova johtaja, joka on työskennellyt teknologian, lääketieteen ja koulutuksen parissa. Hän on aktiivinen avovesiuimari ja soutaja, ja hänellä on kaksi tytärtä. Garmus on syntynyt Kaliforniassa, ja hän asuu nykyään Lontoossa aviomiehensä ja koiransa (nimeltään 99) kanssa. Kaikki on kemiaa on Bonnie Garmusin ensimmäinen romaani. Sen oikeudet on myyty kiivaan kilpailun jälkeen yli 30 maahan, ja siitä on tekeillä minisarja, jossa pääosaa esittää Brie Larson.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520434977
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
421
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Herkullinen lukuelämys

Bonnie Garmusin Kaikki on kemiaa iski lukunautintoasteikollani kultasuoneen.

Minussa on ilmeisesti pientä feministin vikaa, koska nautin näistä historiallisista romaaneista joissa määrätietoinen, älykäs ja aikaansa edellä oleva nainen puolustaa oikeuksiaan ja kyykyttää kivikautisia miehiä.

Kirjan tapahtumat eivät (ehkä) tosielämässä olisi voineet olla mahdollisia 1950- ja 60-luvulla. On kuitenkin ihanaa lukea sielunkumppanuudesta, aidosta rakkaudesta, tieteen merkityksestä, oikeuden toteutumisesta ja pahan palkasta. Niin kova hinta kuin sillä tässä olikin.

Jään kaipaamaan tätä herkullista lukuelämystä. Aion ehdottomasti elää tämän uudestaan tekeillä olevan minisarjan kautta. Toivottavasti siihen saadaan vangittua kirjan henki.

Taru T, Espoo Tapiola