Iso vihko

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Mitään tällaista et ole ennen lukenut.

Iso vihko on Ágota Kristófin laajaa ylistystä keränneen klassikkotrilogian ensimmäinen osa. Täysin omintakeisella, minimalistisen tarkalla ja eleettömällä tyylillä Kristóf kuvaa mitä sota ja sen seuraukset - maanpako, juurettomuus, väkivalta - ihmisyydelle tekevät.

Kaksoset elävät hylättyinä isoäitinsä kanssa menetetyssä maassa, jonka taustalla kumisee sota. On kuin he kaksi olisivat yksi ja sama, toisiinsa sulautuneet peilikuvat säröilevässä todellisuudessa. Heillä ei ole identiteettiä eikä moraalia, vain lapsen naiivi ja julma tahto selviytyä keinolla millä hyvänsä.

"Epätavallisen voimakas: niukka, hallittu, lakoninen, syvästi häiritsevä." Sydney Morning Herald

'"Kirjallinen riemuvoitto" Aftonbladet

Ágota Kristóf (1935 - 2011) syntyi Unkarissa ja pakeni kansannousun aikaan 1956 Sveitsiin. Siellä hän työskenteli tehtaassa ja oppi vähitellen uuden kotimaansa kielen. Hänen ensimmäinen romaaninsa Iso vihko (suom. 1988) sai kansainvälistä tunnustusta ja se käännettiin yli kolmellekymmenelle kielelle. Hän kirjoitti myös näytelmiä ja muita romaaneja.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520450687
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
198
Kokoelma
Kaksosten trilogia
Numero sarjassa
1
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Iso vihko on noussut modernin klassikon asemaan, eikä syyttä.

Kaksospojat elävät sodan runtelemassa kylässä julman isoäitinsä hoteissa. Hengissä selviytyminen puskee lapsuuden edelle, ja he joutuvat turvautumaan kaikessa toisiinsa, sillä muitakaan heillä ei ole. Sen seurauksena pojat sulautuvat yhdeksi organismiksi, jolla ei ole toisistaan eroavaa identiteettiä – tai moraalia.

Iso vihko on noussut modernin klassikon asemaan, eikä syyttä. Se on häiritsevä ja tyly kertomus inhimillisyydestä, muistista ja ristiriitaisista ideologioista, ja teoksen hallittu kokonaisuus huipentuu Kristófin niukassa ja toteavassa kerrontatyylissä. Kaksosten tarina jää kummittelemaan mieleen pitkäksi aikaa.

Sara, Turku

Toinen osa tästä on saatava heti lukuun!

Takakannessa lukee: ”syvästi häiritsevä”. Se ei ole liioittelua. Toinen osa tästä on saatava heti lukuun!

Ritu, Helsinki Kirjatalo