Isästä / Äidistä

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Annie Ernaux'n isä eteni maatyöläisestä kauppiaaksi mutta ei sietänyt tyttären sosiaalista nousua sivistyneistöön. Eleettömän armottomassa teoksessaan Isästä Ernaux pyrkii lähestymään tuota työteliästä ja tunnekylmää miestä - sekä häpeää, jota tämä tunsi lapsuusvuosiensa köyhyydestä.

Äidistä puolestaan on tilinteko tiiviistä mutta vaikeasta äiti-tytärsuhteesta, jossa molemmat häpeävät toisiaan. Kun kirjailijan äiti kuolee Alzheimerin tautiin, hän kaivautuu menneeseen ja yrittää koota kuvaa naisesta, jolla oli elämä myös äitiyden ulkopuolella.

Kaksi voimallista teosta on julkaistu Ranskassa itsenäisinä, mutta suomeksi ne saadaan yksissä kansissa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789512422968
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
152
Kustantaja
Gummerus

Henkilökunta suosittelee

Uniikki lukukokemus, suosittelen.

Annie Ernaux’n tavasta kirjoittaa on jotain aivan ainutlaatuista. Kirja ottaa lukijan otteeseensa eikä päästä helposti irti. Ernaux’n Kauniit ja rehelliset kertomukset hänen isästä ja äidistä tuovat esille aivan uudenlaista osaa Ranskasta ja ihmisten arjessa 1900-luvun alusta. 

Uniikki lukukokemus, suosittelen.

Emmi H, Helsinki Kirjatalo

Kirja oli rakkautta ensilukemalla

Jos pidit kirjailijan edellisestä suomennoksesta ‘Vuodet’, rakastat tätä!

Anteeksipyytelemätön, kirurgintarkka läpileikkaus Ranskan sodanjälkeisestä “köyhälistöstä” ja luokkanoususta, jonka kirjoittaja kokee. Muistojen mikroskooppinen tarkkuus hätkähdyttää ja suomentaja Lotta Toivanen tekee (tavoilleen uskollisesti) täydellisen suorituksen.

Ikäsuositus 37+.

Eeva O, Helsinki Kirjatalo