Ikävän jälkeen

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Kiitetyn ja koskettavan sukutrilogian avaus

Palkittu romaanidebyytti luotaa Pohjanmaalta Kanadaan lähteneen siirtolaisen elämänkohtaloa ja tämän mieleen pesiytynyttä kaipuuta.

Elon ehtoo odottaa kulman takana Maria Alinaa, jonka luona Vöyrillä vierailevat enää kuolleet sukulaiset, Dallasin J. R. Ewing sekä kotihoitaja, jonka nimeä hän ei muista. Hänellä on kuitenkin vielä tärkeä tehtävä: kirjoittaa elämäntarinansa muistiin Atlantin vastarannalle jääneelle tyttärelleen.

Kuolema, suru ja ikävä ovat värittäneet siirtolaisen vaiheita, jotka avautuvat väkevinä kohtauksina lapsuudesta alkaen. Pohjattomasta kaipuusta, tukahdutetuista kyynelistä ja vaitonaisista ihmisistä kertova romaani on saanut innoituksensa Bertellin äidinäidin tarinasta.

Ann-Luise Bertell (s. 1971) on pohjalainen näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja sekä Wasa Teaterin johtaja. Svenska Ylen vuonna 2016 palkitsema esikoisromaani Ikävän jälkeen aloittaa sukutrilogian, jonka toinen osa Oma maa nousi vuoden 2020 Finlandia- ja Runeberg-ehdokkaaksi.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520435653
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
200
Kokoelma
Botnia-trilogia
Numero sarjassa
1
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Jos tykkää Tommi Kinnusesta, tykkää tästäkin!

Pohjanmaalta aikoinaan Kanadaan siirtolaiseksi muuttaneen Marian elämäntarina.

Bertellillä on taito kietoa lukija hyppysiinsä heti ensimmäisten sivujen aikana. Koskettava kertomus vaikenemisesta, surusta, ikävästä ja kaipuusta. Jos tykkää Tommi Kinnusesta, tykkää tästäkin! Taitavat kirjailijat osaavat muutamalla siveltimenvedolla luoda huikean syviä maailmoja, ja on ihanaa, kun asioita ei selitetä puhki vaan luotetaan lukijaan. Vahva lukukokemus! 

Pia, Turku