Hyvää iltaa

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

"Heidän ajatuksensa asuivat samassa maisemassa."

Tarkkanäköinen esikoisromaani 90-luvusta, ystävyydestä ja olosuhteista, joiden kasvattamia välimatkoja on vaikea kuroa umpeen.

Kun lama kuritti Suomea, maassa kasvoi sukupolvi, jonka osaksi tuli olla mahdollisimman vähän tiellä. Mikään ei tuntunut olevan heitä varten.

Luokissa istuttiin tyttö-poikapareina, opettajat pakkolomautettiin ja pyyhekumit puolitettiin. Uutisissa Arvi Lind toivotti hyvää iltaa, eikä koskaan voinut olla varma, mitä toivotuksen jälkeen seurasi.

Epävarmuuksista huolimatta maailma oli jossakin. Maijalle ystävineen se alkoi avautua ensin seutulipun päässä, sitten huomisessa.

Aikuisena Maija työskentelee sijaisena synnytyssairaalassa eikä pysty osallistumaan luokkakokouksiin. Asetelmat ovat muuttuneet ja nyt Maija pitää huolta 90-vuotiaasta Ailista. Menneet vuodet piirtävät ikävän valonsäikeinä kattoon ja saavat kysymään: olisivatko asiat voineet mennä toisin?

Hyvää iltaa on tarina yksilöistä ja syntymistä suhdanteiden välissä, menetyksistä sekä lohdusta ja toivosta ja siitä, kun ne ovat miltei kadota.

Milla von Plato (s. 1982, Espoo) on koulutukseltaan kulttuurituottaja. Hän on opiskellut kotimaista kirjallisuutta Tampereen yliopistossa ja työskentelee kirja-alalla. Hyvää iltaa on hänen esikoisromaaninsa.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510487228
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
240
Kustantaja
WSOY

Henkilökunta suosittelee

Lama-ajan lapsuuteen sijoittuva hyvin kirjoitettu esikoinen!

Ritu, Helsinki Kirjatalo