Hurrikaanien aika

28,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Hengästyttävä matka ihmissielun ja Meksikon synkkään ytimeen

Noita on kuollut.

Joku on murhannut takapajuisen meksikolaisen pikkukylän Noidan. Köyhyyden ja epätoivon keskellä sinnittelevät kyläläiset ovat yksi toisensa jälkeen joutuneet turvautumaan tämän yliluonnollisiin voimiin paremman tulevaisuuden toivossa. Kun Noidan runneltu ruumis löytyy kanavasta, huhut ja epäilykset kohdistuvat kylän asukkaisiin. Jokainen tuntuu tietävän murhasta jotain, mutta puhuuko kukaan totta? Villisti kuohuva kerronnan virta kuljettaa tarinaa väkevästi ja paljastaa Noidan ja kyläläisten kohtalot yksi kerrallaan.

Fernanda Melchor viskaa lukijan La Matosan kylähelvettiin, jossa maatyöläiset, huijarit, gangsterit ja huorat selviytyvät yhdestä päivästä kerrallaan. Kiivastempoinen romaani on paitsi kirjallinen mestariteos myös hätkähdyttävä ajankuva Meksikon maaseudun nykytodellisuudesta, missä taikausko, ikivanhat perinteet ja syvälle iskostuneet uskomukset ja tavat sekoittuvat moderniin kulttuuriin.

Meksikolainen Fernanda Melchor on palkittu toimittaja ja kirjailija. Moneen kertaan palkittu Hurrikaanien aika oli ehdolla myös Booker-palkinnon saajaksi. Melchor sai idean kirjasta luettuaan Veracruzissa murhatusta naisesta. Murhasta vangittu mies kertoi tappaneensa naisen, koska tämä oli yrittänyt langettaa hänen ylleen kirouksen.

"Tämä romaani uppoaa sieluun kuin lyijy ja jää sinne."
- Los Angeles Review of Books

"Melchorin vaikuttava, raivoisa ja ankaran tinkimätön kuvaus tuhon partaalla keikkuvasta kylästä on ruutitynnyri, joka roihahtaa liekkeihin heti ensimmäisellä sivulla ja palaa kirkkaasti aina viimeiseen virkkeeseen asti."
- Publishers Weekly

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523641785
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
210
Kustantaja
Aula & Co

Henkilökunta suosittelee

Rujoa, hengästyttävää, kaunistelematonta.

Hurrikaanien aika on hurja ja tiivistunnelmainen todistajanlausunto elämästä syrjässä nyky-Meksikon metropoleista, öljykenttien ja valtateiden laitamilla. Näkökulmatekniikkaa hyödyntävä romaani antaa äänen parittajille, huumekauppiaille ja koulutytöille, ja teoksen kieli on sen aiheiden mukaista: rujoa, hengästyttävää, kaunistelematonta. Tarina alkaa, kun syrjäkylä La Villan Noita murhataan, mutta mysteeriä tärkeämpiä ovat ihmiskohtalot, jotka kietoutuvat yhteen väkivallanteon äärellä.

Sanni, Helsinki Kirjatalo