Hjortronmyren

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

"Jag tycker om berättelsens många nyanserade personporträtt – och imponeras av att romanförfattaren inte bangar för att skildra kvinnlig erotisk lust. Då. Nu."

Västerbottens-Kuriren

En historisk roman om storslagen skog och svindlande kärlek.

1938 tvingas den unga flickan Siv bli kocka i en skogshuggarkoja i Västerbotten. Långt ute i skogen i sträng kyla ska hon hålla rent och sätta mat på bordet till tio män. Det blir en omvälvande upplevelse där både frigörelse och hennes livs kärlek väntar.

2022 skickas Uppsalabon Eva till Västerbotten av sin arbetsgivare för att dämpa vilda protester mot en av skogsbolagets avverkningar. När motsättningarna skärps måste hon möta media, miljöaktivister och samebyn, men i spåren av konflikten hittar hon också ledtrådar till sin egen släkthistoria.

"Hjortronmyren" är den första delen i serien "Timmerfolk", en romansvit där kvinnorna står i centrum i berättelsen om den storslagna svenska skogen och de konflikter som omger den.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789189771673
Julkaisuvuosi
2024
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
408
Kokoelma
Timmerfolk
Numero sarjassa
1
Kustantaja
Romanus & Selling

Henkilökunta suosittelee

En storslagen roman om starka kvinnor på 1930- och 2020-talet.

En storslagen roman om starka kvinnor på 1930- och 2020-talet. Speciellt Siv, som blir kocka i en skogshuggarkoja som 17-åring, lämnar ett stort intyck.

Bella F, Helsinki Kirjatalo