Hilma af Klintin arvoitus

32,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Taiteilija, joka eli aikaansa edellä

Abstraktin taiteen pioneerin kiehtova elämäkerta tempaa mukaansa sadan vuoden takaisiin esoteerisiin virtauksiin, teosofien ja antroposofien maailmaan.

Ruotsalaisen Hilma af Klintin ihmeelliset teokset saivat Guggenheimin museossa New Yorkissa syksyllä 2018 avautuneessa näyttelyssä ennätysyleisön ja vuolaat kehut kriitikoilta. Naisryhmän spiritualististen istuntojen inspiroima Hilma af Klint maalasi abstrakteja teoksia jo vuodesta 1906 lähtien, vuosia ennen alan pioneerina pidettyä Wassily Kandinskya. Miksi yli sata vuotta sitten tehdyt maalaukset koskettavat juuri nyt ja leviävät sosiaalisessa mediassa? Mikä on niiden sanoma aikamme ihmisille?

Ratkoessaan Hilma af Klintin arvoitusta Kotirinta on tutustunut laajaan arkistomateriaaliin ja löytänyt uutta tietoa sekä haastatellut lukuisia af Klintin taiteeseen ja elämään perehtyneitä henkilöitä. Maailmanmenestyksen juuret juontavat yllättäen Suomen Turkuun. Pelkästään teosten säilyminen on ollut monien uskomattomien sattumien summa.

FK Pirkko Kotirinta tunnetaan Helsingin Sanomien pitkäaikaisena kulttuuritoimittajana. Kotirinta ollut kiinnostunut Hilma af Klintistä yli 30 vuotta eli taiteilijan ensimmäisestä soolonäyttelystä lähtien. Se oli Suomenlinnassa Helsingissä vuonna 1988.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520415785
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
332
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Huikea lukuelämys

Perusteellinen, arkistolähteisiin nojaava kattava elämäkerta ruotsalaisesta Hilma af Klintistä.

Esoteeristen, abstraktien taideteossarjojen syntyprosessit esitellään tarkan kronologisesti ja Hilman kiinnostava elämä avautuu hehkuvana, huikeana ja tietyn arvoituksellisuutensa säilyttävänä.

Sopii kaikille taidehistoriasta, 1900-luvusta ja naisten asemasta kiinnostuneille.

Eeva O, Helsinki Kirjatalo