Hamnet

29,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Englanti 1580-luvulla: musta surma tekee tuhojaan. Nuori latinanopettaja rakastuu itseään hieman vanhempaan, eksentriseen neitoon. Agnes on villi ja vapaa, kulkee mailla ja mannuilla haukka hansikoidulla kädellään. Hänet tunnetaan parantajana sekä kasvien ja eläinten tuntijana, joka ymmärtää luontoa ehkä paremmin kuin ihmisiä ympärillään.

Agnesin suostuttua latinanopettajan puolisoksi pariskunta asettuu asumaan Stratford-upon-Avoniin miehen perheen kanssa. Agnesista kasvaa suojeleva perheenäiti sekä puolisonsa vakaa tukija ja kannustaja. Mutta samaan aikaan kun miehen ura Lontoon teatterimaailmassa lähtee nousukiitoon, perheen rakastettu nuori poika menehtyy äkillisen kuumeen nujertamana.

Hamnet on todellinen lukuelämys, koskettava avioliiton muotokuva, kertomus perheestä jota menetys raatelee, ja samalla herkkä tulkinta eräästä pojasta joka nuoresta iästään huolimatta on kaikkea muuta kuin unohdettu: eläähän hänen nimensä kaikkien aikojen tunnetuimman näytelmän nimessä.Hamnetia ovat rakastaneet niin lukijat kuin kriitikotkin, ja se sai ilmestymisvuonnaan 2020 brittikriitikoiden kansallisen palkinnon, voitti arvostetun Women's prize for fiction -palkinnon ja oli New York Timesin myydyimpien listalla.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789515255013
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
382
Kustantaja
Kustantamo S&S

Henkilökunta suosittelee

Mehevä lukuelämys!

Hamnet on Maggie O’Farrellin biofiktio Shakespearen perheestä, ennen kaikkea vaimosta Agnesista ja kolmesta lapsesta ja heidän lähipiiristään.

Kirjailija jättää Shakespearen nimettömäksi taka-alalle latinanopettajaksi, aviomieheksi, isäksi, hansikkaantekijäksi ja teatteriohjaajaksi.

Hän rakastuu ennusnäkyjä näkevään parantajanaiseen, avioituu vastoin vanhempiensa tahtoa, saa lapsia, lähtee maailmalle tuntiessaan tukehtuvansa ilman tärkeää tehtävää.

Hänen tehdessään uraa muualla, perheessä tapahtuu paljon. Rutto riehuu ja iskee myös heiveröiseen tyttäreen. Sana lähetetään isälle, ja kun hän vihdoin saa sen ja pääsee kotiin, arkussa onkin joku toinen.

Kirjan tarina koko kauheudessaan ja kauneudessaan on aistikkaan mehevästi kerrottu ja kuvailtu. (Suomentaja Arja Kantele loistaa hänkin.) Esim. ruttobakteerin mielenkiintoinen seikkailu kirppujen kyydissä paikasta ja eläväisestä toiseen havainnollistaa järkyttävästi mutta vekkulisti miten rutto levisi esteettömästi.

Äidin, sisarusten ja lopulta isänkin rakkaus ja surun käsittely olivat suuria teemoja. Surusta syntyi myös suuri näytelmä.

Historialliseen lukuhaasteeseen tämä sopii moneenkin kohtaan, esim. fiktiivinen elämäkerta.

Taru T, Espoo Tapiola