Haavamaa

31,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Aforistisen tarkka kuvaus romahduksen odotuksesta.

Pontus Purokurun toinen fiktioteos kuvaa brutaalin rehellisesti ja elegantin täsmällisesti ihmisiä maailmassa josta loppuu sekä maa että ilma.

Haavamaa on viidestä proosamaisemasta ja runoteoksesta koostuva heksaptyykki ekologisen ja sosiaalisen tuhon vastaanottamisesta, ihmissuhteen loppumisesta, kaipuusta maan yhteyteen ja epätoivon keskelläkin kajastavasta katarttisesta nautinnosta ja ilosta.

"Pelkään että maa loppuu kesken ennen kuin ehdin sen alle. Kaupungissa ei myydä enää hautapaikkoja. -- Kaikki tämä rakentaminen on käänteistä arkeologiaa. Valmistamme arvoituksia tuleville kaivajille. Meistä jää hyvät rauniot."

Pontus Purokuru on kirjailija, pop-filosofi ja podcast-artisti, joka tunnetaan mm. Mikä meitä vaivaa? -podcastista. Hänen aiemmat omat teoksensa Täysin automatisoitu avaruusluksushomokommunismi ja Römaani ovat olleet arvostelumenestyksiä.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523522008
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
176
Kustantaja
Kosmos

Henkilökunta suosittelee

Kirjassa on kaunista, luopumiseen ja sen hyväksymiseen liittyvää haikeutta.

Kääntökirjan muotoon rakennettu Haavamaa on kääntökirja: harmaan kannen takaa alkaa pienoisromaani, punaisen takaa runokokoelma. Teosta yhdistää kertojahahmo, joka tarkkailee eristyneestä kokemusmaailmastaan käsin ihmissuhteen ja maailman loppua. Teoksen nimi viittaa osuvasti sanan ‘trauma’ etymologisiin juuriin muinaiskreikan haavaa tai vaurioitumista tarkoittavana sanana, ja sen kertoja onkin jatkuvasti ikään kuin vereslihalla etenevän ilmastokatastrofin esitrauman äärellä. Kirjassa on siitä huolimatta kaunista, luopumiseen ja sen hyväksymiseen liittyvää haikeutta.

Sanni, Helsinki Kirjatalo