Djuphamn

27,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Nu kommer den efterlängtade sista delen om polisassistent Eira Sjödin i Tove Alsterdals succéserie från Ådalen. Första boken i serien, Rotvälta, fick Svenska deckarakademins pris för Bästa kriminalroman i Sverige 2020 samt Glasnyckeln för bästa nordiska deckare. Den utsågs dessutom till Best Book of the Fall av People Magazine i USA. Den andra hyllade delen i serien, Slukhål, släpptes i oktober 2021. Böckerna har hittills sålt i mer än 300 000 exemplar bara i Sverige.

När dykare går ner i Ångermanälven för att utforska de hundratals skeppsvrak som döljer sig på botten, finner de kvarlevorna av en man. Det visar sig att han har blivit mördad, men vem är han? Trådarna leder tillbaka till 1960-talet i Ådalen och världen, med hårda politiska konflikter och stora drömmar om frihet. Polisassistent Eira Sjödin som är gravid och har inre tjänst får utreda det kalla fallet eftersom det verkar riskfritt. Medan sanningen om den döde kryper allt närmare hennes eget och familjens liv räknas veckorna ner mot förlossningen. Fortfarande vet hon inte vem som är far till hennes barn. Samtidigt är den kvinna vars brott Eiras bror sitter fängslad för på väg norrut i flykt undan rättvisan, efter att ha dödat igen.

TOVE ALSTERDAL har lovordats för alla sina spänningsromaner, ända sedan debuten med Kvinnorna på stranden 2009. Hennes böcker ges ut på trettio språk och är prisbelönta i flera länder. Tove har tidigare arbetat som journalist, dramatiker och mentalskötare. Hon bor i Stockholm och Ådalen.

"Det är som vanligt så oerhört välskrivet. Varenda person i boken får ta plats och gestaltas med värme och kärlek. Liksom deras tankar och känslor. Även om det är mer action och mer traditionell spänning än vanligt läser jag med stor njutning och ett leende."
Nisse Scherman, blogspot.com

Sagt om de tidigare delarna i serien:

"Läs och njut."
Go kväll, SVT

"Sträckläsning garanteras."
Aftonbladet

" Norrland noir på högsta nivå."
Femina


Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789180187046
Julkaisuvuosi
2023
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
346
Kokoelma
Ådalen
Numero sarjassa
3
Kustantaja
Lind & Co

Henkilökunta suosittelee

Det är välskrivet och medryckande, och själv skulle jag definitivt vilja läsa fler böcker om Eira!

Den tredje och (tyvärr) sista boken om Eira Sjödin bjuder på många överraskningar och avslöjanden, både mer personliga för Eira och sådana som har att göra med historiska händelser i Ådalen. Det är välskrivet och medryckande, och själv skulle jag definitivt vilja läsa fler böcker om Eira! Ifall du inte läst de tidigare böckerna i serien, Rotvälta och Slukhål, så rekommenderar jag att du börjar med dem.

Maria, Turku