Delad stad

28,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

»Berättelsen växer och efter ett tag har jag svårt att lägga den från mig.« M magasin
»Set Mattsson har skrivit en spännande roman om en spännande tid i historien. Han lyckas väl med att göra sina personer trovärdiga och 1960-talets Berlin blir levande i hans berättelse.« Ölandsbladet

Berlin 1961. Carl erbjuds en plats som praktikant på svenska legationen i Västberlin. Han ser fram emot att få lämna Lund och en olycklig kärleksaffär bakom sig. Väl på plats inser Carl att han hamnat mitt i världshändelsernas centrum.

Grete bor i Östberlin men tar sig dagligen över gränsen till väst där hon studerar vid universitetet. Hennes liv förändras över en natt då gränsen stängs och muren börjar byggas. Grete förbannar att hon inte flydde till väst innan det var för sent, men hur skulle hon ha kunnat lämna sin svårt sjuka mamma? För att säkra båda deras framtid tvingas hon ta ett uppdrag hon aldrig kunnat föreställa sig.

Berlin är en delad stad och det har aldrig varit svårare att veta vem som är vän och vem som är fiende. Inte minst när Carls och Gretes vägar korsas.

Delad stad utspelar sig under ett dramatiskt år i en stad som sjuder av hemligheter.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789180503969
Julkaisuvuosi
2024
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
364
Kustantaja
Historiska Media

Henkilökunta suosittelee

Bladvändare!

Delad stad utspelar sig i Berlin 1961 under den dramatiska tiden då muren byggs och livet förändras för berlinborna över en natt. Bladvändare!

Bella F, Helsinki Kirjatalo