Billy Summers

10,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Hyvä mies pahan asialla.

Ahmittava romaani rakkaudesta, kohtalosta ja moraalisesta palkkamurhaajasta, jonka on kostettava vielä viimeisen kerran.

Billy Summers on palkkamurhaaja, joka tappaa vain jos kohde on riittävän paha. Edessä on vielä viimeinen, rahakas keikka. Sitä varten Billyn on omaksuttava kirjailijan peiterooli ja asetuttava pikkukaupunkiin odottamaan. Hän päättää oikeastikin kirjoittaa, sillä vuodet armeijan leivissä ovat näyttäneet hänelle ihmisluonnosta yhtä ja toista. Tosin ei mitään sellaista kuin sotku, joka hänellä pian on siivottavanaan. Eikä taatusti mitään niin ihanaa kuin Alice. Mutta kuka suojelisi Alicea pahoilta miehiltä, jos kaikkein pahin on sittenkin Billy Summers?

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947), kauhun kuningas, on yksi maailman monipuolisimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. Hänen ensimmäinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkä jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. Hän asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520445317
Sidosasu
A-formaatin pokkari
Sivuja
648
Kustantaja
Tammi

Henkilökunta suosittelee

Stephen King luo jännitteen taidokkaasti. Lukija ei tiedä, mitä on meneillään.

Stephen Kingin “One Last Job” -kirja, Billy Summers, tarjoaa vetävän tarinan miehestä, jolla on vahva usko hyvään ja pahaan, eikä hän ole varma kumpaan kategoriaan itse kuuluu.

Billy Summers on hitman, palkkamurhaaja, joka on yksi maailman parhaista tarkka-ampujista. Hän pesee mafiosojen likapyykkiä, mutta hän ei halua enää jatkaa. Billyn mielipide kuitenkin muuttuu, kun hänelle tarjotaan keikkaa, josta maksetaan liian hyvin, jotta siitä voisi kieltäytyä. Kun Billylle ehdotetaan työtä, hän asettaa vain yhden ehdon: henkilön, jonka hänen on määrä tappaa, on pakko olla huono tyyppi. Kirja alkaa sillä, kun Billy Summers istuu hotellin aulassa lukien sarjakuvalehteä ja odottelee paria kaveria, jotka veisivät Billyn hänen työnantajansa Nick Majaritanin luokse. Majaritan antaa Billylle työtarjouksen, tilaisuuden ampua yksi mies oikeustalon portailla ja saada vastineeksi kaksi miljoonaa dollaria. Tarjous kuulostaa Billylle liian hyvältä ollakseen totta. Onko diilissä koira haudattuna? Billyllä on peiteammatti duunia hoitaessaan. Toimistorakennus, jonka ikkunasta hänen tulee ampua uhrinsa, on muka kirjoittamista varten. Billy leikkii olevansa tuleva kirjailija, joka kirjoittaa esikoisromaaniaan. Ja jotta hämäys vaikuttaisi tarpeeksi uskottavalta, Billy alkaa oikeasti kirjoittaa. Hän kirjoittaa aluksi lapsuudestaan ja sitten hän siirtyy armeija-aikoihinsa Fallujahiin ja Irakiin ja huomaa yllätyksekseen, että alkaa pitää kirjoittamisesta ihan tosissaan.

Stephen King luo jännitteen taidokkaasti. Lukija ei tiedä, mitä on meneillään. Alussa emme tiedä, kuka Nick Majaritan on ja mitä hän haluaa. Suunnilleen puolessa välissä kirjaa tapahtuu jotain odottamatonta: tulee kokonaan uusi henkilö, joka muuttaa koko kirjan tunnelman ja suunnan. Tämän jälkeen vauhti taas kiihtyy, kun tarina lähestyy huipennustaan. Kirja sisältää myös muutaman “easter eggin” Kingin faneille, jotka ovat lukeneet muutakin hänen tuotantoaan. Se on erittäin kova kilpailija Kingin klassikoille!

Aarni, harjoittelija, Helsinki Kirjatalo