Adepten

28,90 €

Osta verkkokaupasta

Kuvaus

Nominerad till årets bästa deckardebut av Svenska Deckarakademin.

Adepten är första delen i en fängslande spänningsserie om en värld full av konst, antikviteter och farliga hemligheter.

När den förmögne Sten Hammar mördas på sitt gods tror man först att det handlar om ett rånmord. Polisen kallar in Majja Skog, en överbegåvad antikexpert från anrika Wallius Auktioner som är besatt av föremålens makt över oss. Som oborstad åttaåring blev hon Sten Hammars adept. Han förde henne in i antikviteternas värld och gjorde henne till en dubbelnatur som inte lämnar någon oberörd – hård på utsidan, men med ett sårigt inre. Kriminalinspektör Karin Klinga fascineras av den gåtfulla Majja som är som en blandning av champagne och hembränt. Vad är det för svärta och minnen hon bär på? Och vet hon mer om mordet än hon vill påskina?

"Det märks att Hélène Gullberg kan sin sak. Hon arbetat på Bukowskis och Stockholms Auktionsverk och är nu intendent på Kungliga Slottet... En strålande deckardebut är det och med nöje läser jag baksidestexten att detta är första delen i en serie. Det ska bli ett stort och sant nöje att få återse Karin och allra mest Majja."

- Nisse Scherman, DAST

Saatavuus

6+ kirjaa saatavilla
1-5 kirjaa saatavilla
0 kirjaa saatavilla

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789180065719
Julkaisuvuosi
2023
Sidosasu
Kovakantinen kirja
Sivuja
367
Kustantaja
Bazar Förlag

Henkilökunta suosittelee

Det här är första, men förhoppningvis inte sista, boken om Majja Skog.

Majja med två j är en originell antikexpert med oanade begåvningar och Karin Klinga har som så många andra litterära poliser sina egna personliga problem. Personkemin mellan dem fungerar dock alldeles utmärkt liksom deras samarbete efter mordet på Majjas före detta mentor. Med spänning och lite humor får vi så småningom veta mer om de olika karaktärerna och det blir flera oväntade vändningar innan det klarnar vad som på riktigt hände när Sten Hammar dog. Det här är första, men förhoppningsvis inte sista, boken om Majja Skog.

Maria, Turku