Jaakobin portaat

29,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Vangitseva pienoisromaani vie ikivanhojen myyttien ja lumisateen läpi ihmisyyden ytimeen.

Mies saa puhelinsoiton: hänen veljensä on hoidettavana psykiatrisessa sairaalassa Jerusalemissa ja tarvitsee saattajaa päästäkseen kotiin.

Perillä mies majoittuu veljensä vuokrahuoneistoon vanhan kaupungin liepeillä ja löytää merimiespappina toimineen isoisänsä vanhan muistikirjan. Kirjassa on salaperäinen merkintä: Jaakobin portaat. Merkintä alkaa kiehtoa miestä, ja se saa hänet kulkemaan yhä syvemmälle kaupunkiin. Matkaoppaana toimii öitään kattoterassilla viettävä psykoterapeutti.

Mutta miksi talvisessa Jerusalemissa tuoksuu syreeni? Minkä vuoksi mies oikeastaan saapui sinne?

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511408864
Bandtyp
Inbunden
Sidor
192
Förlag
Otava

Personalen rekommenderar

Maagisen seesteinen.

Trilogia on maagisen seesteinen. Osat Adelen kysymysHengittämisen taito ja Jaakobin portaat olivat täysin itsenäisiä, mutta sisällön elementit, ihmistyypit ja merkitykselliset asiat tai esineet olivat hyvinkin samanlaisia.

Jokaisessa osassa tuntematon taho sysäsi ahdistuneen päähenkilön toimimaan ja tapahtui eräänlainen pyhiinvaellusmatka vieraaseen maahan (Ranskaan, Kreikkaan ja Israeliin).

Tunnelma oli uskonnollisen harras, ja ajelehtimistilanteessa olevien itseääntutkiskelevien päähenkilöiden kerronnassa oli selventäviä takaumia, totuuden kaipuuta sekä ihmeellisen mysteerin ja inhimillisyyden etsintää.

Hurmaannuin tästä pienoisromaanitrilogiasta, joten otin ilman muuta lukuun myös uuden pienen suuren romaanin, Yö Whistlerin maalauksessa. Vahva suositus Haahtelan kirjoille!

Taru T, Esbo Hagalund