1968

10,90 €

Buy from webshop

Description

En av de bÀsta i Jan Guillous mastodontserie om 1900-talets historia, med en cliffhanger som slÄr det mesta. Kerstin SÀrneö, Tara 

 1968 Àr ett av 1900-talets mest mytomspunna Ärtal. Protesterna mot Vietnamkriget i bÄde USA och VÀsteuropa skapade en vÀnstervÄg som prÀglade bÄde politiken och kulturen.

Unge Eric Letang Àr fÀrdigutbildad jurist och brinnande aktiv i politiken. Som ung notarie pÄ den beryktade advokatfirman Henning Sjöstrand tvingas han gÄng pÄ gÄng ta stÀllning till hur juridiken kan anvÀndas till bÄde gott och ont. Hans första stora mÄl för honom ut i Europa den heta sommar nÀr de röda fanorna dominerar gatorna i Paris och nÀr socialism med mÀnskligt ansikte gÄr under i Prag.

Och den vÀnsterradikala vÄgen kommer att Àn mer splittra familjen Lauritzen mellan de yngre som anser att det Àr rÀtt att göra uppror och de Àldre som vidhÄller att ÀganderÀtten stÄr över allt annat.

1968 Àr den sjunde delen i romanserien Det stora Ärhundradet.

Guillou Àr genuint grundad i sin historia, och det smittar av sig pÄ lÀsaren. Om det Àr nÄgon tidsperiod han kan bÀttre Àn allt annat, sÄ Àr det troligen tiden kring Vietnamkriget. Dessutom gillar jag greppet att skildra politiken genom juridiken. Det speciella med den hÀr boken Àr alltsÄ att man inte behöver vara intresserad av juridik och politik för att uppslukas av turerna kring Eric. Man kommer nÀmligen att bli intresserad. Aase Berg, BorÄs Tidning 

Store Availability

6+ books available
1-5 books available
0 books available

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789164205674
Publishing Year
2018
Binding
Pocket (Sweden, Norway, France)
Pages
439
Collection
Det stora Ă„rhundradet
Number in series
7
Publisher
Piratförlaget