Vuosi keskiajan Suomessa

33,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Valloittava tietokirja keskiajan suomalaisten arjesta ja juhlasta.

Vuonna 1480 suomalaisen talonpojan arki oli hylkeenpyyntiä kevätjäillä, kesän heinätöitä ja syysteurastuksia. Elämää rytmittivät vuodenaikojen ja luonnonvalon vaihtelu sekä kirkon pyhimysjuhlakalenteri. Arki oli kamppailua ravinnosta, mutta yltäkylläisinä aikoina juhlittiin, pakanalliset tavat ja kristinusko sekoittuivat ja ihmiset viettivät niin juhannusta kuin kekriä.

Talonpoikaisväestön elämää seurataan monipuolisesti kuukausi kuukaudelta. Menestyskirjailijoiden innostava teos perustuu alkuperäislähteisiin ja avaa myös kuvituksellaan kiehtovia näkymiä menneeseen. Niistä nykylukija löytää jotain tuttuakin.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511424925
Bandtyp
Inbunden
Illustration
Helkala Elina
Sidor
206
Förlag
Otava

Personalen rekommenderar

Upeasti kuvitettu ja tietoa pursuava teos valaisee stereotyyppisesti “synkkänä” pidettyä keskiaikaa.

Keskiajan vuoteen näytti mahtuvan runsaasti tapahtumia ja tekemistä. Tämä tulee ilmi Ilari Aallon ja Elina Helkalan upean selkeästi ja johdonmukaisesti kirjoitetusta uudesta kirjasta. Upeasti kuvitettu ja tietoa pursuava teos valaisee stereotyyppisesti “synkkänä” pidettyä keskiaikaa kuin kirkas lyhty, eikä lukija voi olla oppimatta jotain uutta 1480-luvun suomalaisen elämästä. Kirjan sivujen loputtua halusi perehtyä Suomen keskiaikaan syvemmin.

Erik, Åbo