Viimeinen muuttolintu

31,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

"Kiduttavan kaunis." Elle

Hypnoottinen lukuromaani luonnon kauneudesta ja katoavaisuudesta.

Franny Stone on päättänyt nähdä lapintiirojen muuttovaelluksen. Hän puhuu itsensä mukaan kalastusaluksen kyytiin seuratakseen maailman viimeistä tiiraparvea Grönlannista Antarktikselle. Matkan edetessä kohti rannattomia vesiä Franny joutuu kohtaamaan oman historiansa, väkivallan ja rakkauden arvet. Sen, miksi hänen täytyy vaeltaa - mitä kohti ja mistä pois.

Charlotte McConaghy asuu Australian Sydneyssa. Hän on opiskellut elokuvakäsikirjoittamista ja kirjoittanut muun muassa useita nuortenkirjoja. Viimeinen muuttolintu on hänen ensimmäinen romaaninsa aikuisille. McConaghy rakastaa luontoa ja vahvojen naisten tarinoita.

*

"Viimeinen muuttolintu on ihmeellinen teos... Näillä sivuilla on toivoa, palsamia epätoivoisten aikojen haavoille." Elle US

"Vaistomainen ja unohtumaton. Romaanin kieli kohoaa korkeuksiin ja kuljettaa kuvausvoimallaan lukijan planeettamme näköalapaikoille, joiden elämänmuodot hupenevat kovaa vauhtia. Teoksessa on paljon upeaa pohdintaa velvollisuuksistamme maapallon asuintovereita kohtaan. Viimeinen muuttolintu on ajan hermolla, kauniisti veistetty ja jää mieleen pitkäksi aikaa matkan jälkeen." New York Times Book Review

"Kipeän kaunis ja koskettava kirja, joka on myös polttavan ajankohtainen. Se kertoo rakkaudesta, tarpeesta ymmärtää ja hyväksyä sisimpämme eläimellisyys." Guardian Australia

"Voimakas, eloisa, ainutlaatuinen." Los Angeles Times

"Sisintä kouraiseva muotokuva naisesta maailmassa, joka ei ole häntä varten." TIME

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510461723
Bandtyp
Inbunden
Sidor
344
Förlag
WSOY

Personalen rekommenderar

Ajankohtainen aihe

Eläinten sukupuuttoaalto on täydessä käynnissä.

Franny rengastaa viimeisiä sitkeitä lintuja, lapintiiroja, seuratakseen niitä Antarktikselle, auttaakseen. Hän puhuu itsensä mukaan eräälle kalastusalukselle, ja alkaa hurja jäljitysmatka.

Uskomattoman reissun aikana hän käy pikkuhiljaa läpi elämäänsä. Niin hänelle kuin lukijalle palautuu ja paljastuu synkkä historia, jota hän pakenee.

Viimeinen muuttolintu pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen koskettavalla tavalla. Lukiessa kokee niin ahdistavia lopullisuuden ajatuksia, kuin henkeäsalpaavan ihastuttavia luonnon ja toivon näkymiä. Kirja vakuuttaa sanomallaan luonnon tilasta.

Taru T, Esbo Hagalund