Viikingeistä Victoriaan

31,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Suomalaisena hoviasiantuntijana ja menestysteoksen Monarkian muruset kirjoittajana tunnetuksi tullut Sanna-Mari Hovi vie uudessa kirjassaan lukijan kiehtovalle matkalle Ruotsin kuningashuoneen historiaan.

Teos tarjoaa lukijalle runsaasti uutta ja yllättävää tietoa esimerkiksi siitä, kuinka pitkään ensimmäisen Bernadotte-kuninkaan hiusten kähertäminen kesti, miksi erästä prinssiä kutsuttiin veturia vajaammaksi ja kuinka Carl Philipistä meinasi tulla Viron kuningas.

Kirjan pääpaino on nykyisessä Bernadotten kuningassuvussa, joka nousi valtaan vuonna 1818. Aikaisemmilta vuosisadoilta keskitytään Suomen kannalta merkittävimpiin tai muuten erityisen kiehtoviin henkilöihin.

"Hovi on kirjoittanut teoksen, joka on paitsi valtava tietopaketti, myös todella viihdyttävä. Ei ole kärjistämistä sanoa, että tässä on kirja, jota ilman Ruotsin kuninkaallisista kiinnostunut suomalainen ei tule toimeen." - HS

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523753143
Bandtyp
Inbunden
Sidor
386
Förlag
Minerva

Personalen rekommenderar

Teos tarjoaa yllättävää tietoa

Todellinen syyspäivien piristys niille, joita kruunupäät ja eritoten ruotsalaiset sellaiset puhuttelevat. Harvoin saa nauraa ääneen historiateosta lukiessaan, mutta tämän opuksen kanssa niin käy useasti.

Erityisesti jäi mieleeni huomio, että juhlien järjestämistä “Nyköpingin pitojen tapaan” on syytä välttää… 

Eeva O, Helsingfors Bokhuset