Teoriani perheestä

30,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Alan solmia luistinten nauhoja, kiristän niitä niin tiukalle kuin saan, ja vuodet virtaavat lävitseni, vilkaisen poikaani, joka onkin minä. Istun toppahousuissani puisen maalin päällä, isä Lake Placid -pipossaan on kyykistynyt eteeni.

Juha Itkonen kuvaa taitavan prosaistin herkkyydellä varttumistaan lapsuudenperheensä esikoisena Hämeenlinnassa sekä vanhemmaksi tuloaan ja perheen dynamiikkaa neljän lapsen isänä.

Kirkkaista muistikuvista sekä kevyistä ja painavista hetkistä kutoutuva kertomus näyttää sukupuoliroolien ja yhteiskunnan muuttumisen 1970-luvulta tähän päivään. Se ei anna kasvatusohjeita, mutta tarjoaa vahvoja samaistumiskohtia.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789512431991
Bandtyp
Inbunden
Sidor
297
Förlag
Gummerus

Personalen rekommenderar

Suosittelen!

Hali Juha Itkosen uutuudelle!

Nostalginen, lämmin, viisas ja lohdullinen Teoriani perheestä jätti hyvän, joskin pohdiskelevan mielen.

Itkonen käy kirjassaan läpi omien perheidensä kautta perheen arkea ja dynamiikkaa sekä sukupolvien arvojen ja vastuiden muutosta. Hän sanoittaa taiten perhe-elämään liittyviä asioita ja tunteita, jotka itse olen osin ohittanut väsyneen sumun läpi. Siitä mainitsemani pohdiskelu. Olisinko voinut suoriutua ruuhkavuosista paremmin tai nauttia niistä enemmän?

Yhtä kaikki, kirjan autereinen ja filosofinenkin anti jopa aukaisi pari solmua, joiden en edes tiennyt syntyneen. Suosittelen!

Taru T, Esbo Hagalund