Takaisin kotiin

32,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Rakastetun Kate Mortonin lumoava uutuusromaani kysyy, mitä olemmekaan valmiita tekemään varjellaksemme rakkaitamme.

Työnsä menettänyt toimittaja Jess palaa Lontoosta Australiaan, kun hänen isoäitinsä kiidätetään sairaalaan. Perillä Jess löytää uuden siteen synnyinmaahansa: siellä odottavat sukulaiset, joita hän ei ole koskaan tavannut, kodit, joissa hän ei ole koskaan käynyt, ja tarinat, joita hän ei ole koskaan kuullut.

Isoäitinsä talossa Jess päätyy penkomaan menneitä. Vanhan kirjan löydettyään hän alkaa koota traagisen kohtalon jouluaattona 1959 kokeneen Turnerin perheen tarinan palasia. Ratkaisemattomaan rikosmysteeriin uppoutuessaan Jess löytää hätkähdyttävän kytköksen oman sukunsa historiaan. Voisiko hän löytää vastauksia myös omaa elämäänsä koskeviin kysymyksiin?

Sukupolvien halki kuljettava romaani tutkii tiukasti varjeltujen salaisuuksien myrkyllisiä seurauksia ja totuuden parantavaa voimaa.

"Mortonin tähänastisista paras." - Publishers Weekly, tähtiarvio

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789511335481
Bandtyp
Inbunden
Sidor
612
Förlag
Otava

Personalen rekommenderar

Lämmin lukusuositus tälle lukuelämykselle!

Kate Mortonin uusin lukujärkäle Takaisin kotiin olisi ehkä kannattanut säästää lomarauhassa luettavaksi, mutten malttanut.

Rakastan näitä kahden aikatason mysteerejä, joissa hektisistä normaaliympyröistään kiskaistu henkilö kerii pikkuhiljaa auki vaiettuja sukusalaisuuksia.

Samalla Morton pohdiskelee tarinan kautta moraalikysymyksiä valehtelun oikeutuksesta ja seurauksista, sekä tutustuttaa lukijankin uusiin ympyröihin idyllisessä pikkukylässä Australian upeassa luonnossa.

Luulin jo pariin kertaan keksineeni kirjailijan mielenliikkeet, mutta pieleen meni. Loppuratkaisu yllätti.

Olisipa mielenkiintoista päästä aina suomentajan (tässä Hilkka Pekkanen) pään sisään kuulemaan mietteitä, pohdiskeluja ja ahaa-elämyksiä. Ehkä: “Tässä olisin kyllä tiivistänyt.” Tai: “Onnistuinpa hyvin, lukija aistii tämän varmasti voimallisesti”? Tiedä häntä, mutta lämmin lukusuositus tälle lukuelämykselle!

Taru T, Esbo Hagalund