Sirkustyttö

26,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Noa on karkotettu kotoa, sillä hän on tullut raskaaksi ja lapsen isä on natsisotilas. Hänet pakotetaan luovuttamaan lapsensa, ja hän päätyy asumaan pienen juna aseman ylle ja siivoamaan asemaa elannokseen.

Kun Noa löytää tavaravaunusta kymmeniä juutalaisvauvoja, jotka on lähetetty keskitysleirille, hän ei voi olla ajattelematta riistettyä lastaan. Hän varastaa yhden vauvoista. Päätös muuttaa hänen elämänsä.

Noa pääsee saksalaisen sirkuksen suojiin, mutta jotta häntä ei erottaisi joukosta, hänen on opittava trapetsitaiteilijuutta. Johtava trapetsitaiteilija Astrid ei voi sietää Noaa, mutta vähitellen heidän välilleen kehittyy vahva side.

Kun heitä suojeleva sirkuksen ulkokuori kuitenkin osoittautuu toivottua hatarammaksi, heidän on päätettävä, onko heidän ystävyytensä riittävän vankka pelastamaan heidät.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789150960327
Bandtyp
Inbunden
Sidor
362
Förlag
HarperCollins Nordic

Personalen rekommenderar

Voimakas tarina

Sirkustyttö on viime vuonna suomennettu todellisuuspohjainen fiktio tytöstä, joka yritti selviytyä elämästä toisessa maailmansodassa juutalaisia suojelevan sirkuksen avulla.

Rohkeasti ja sitkeästi Noa-tyttö sinnittelikin uskomattoman selviytymistaistelunsa läpi. Tarinaan nivoutuu useita elämänkohtaloita, paljon epämiellyttävää historiaa ja eläväisiä tapahtumia juutalaisvainojen ajalta, hikistä ja vaarallista trapetsitaiteilua ja sirkuselämää, epävarmaa rakkautta ja pikkuhiljaa rakentuvaa ystävyyttä ja luottamusta, sekä sydäntäsärkeviä käänteitä.

Tämä jää tykyttelemään korvan taakse.

Taru T, Esbo Hagalund