Rusetti

28,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Rusetti on yhteisesti sovittu leikki, paisuneisuuden keskellä odottava räjähdys, purkautuminen - vain nykäisy, tai katse, lipaisu

Anu Kaajan neljännessä, virtuoosimaisessa proosateoksessa haltioidutaan kuumista renessanssipojista, keskustellaan maalausten ja kahvipöydän esineiden kanssa sekä parannellaan särkynyttä sydäntä.

Rusetin kertoja on kirjailija, joka etsii nautintoja Euroopan kaupunkien taidemuseoista, kahviloista ja teknoklubeilta. Ihastuksen väristyksiä tarjoavat niin rokokoomaalausten ryöppyävät rusettirivit kuin rakastettujen kasvoja koristavat lävistykset.

Esineitä on kuitenkin helpompi rakastaa kuin häilyviä ihmisiä - kunhan ei syvenny liiaksi miettimään ylellisyyden taakse kätkeytyvää riistoa.

Rusetti on aistillinen ja kiihottavan analyyttinen romaani, kauneuden ja melankolian äkkisyvä ylistys, joka ei tee eroa fetissiklubin ja taidemuseon välillä. Se on aikalaiskuvaus ja nerokas muotokuva ihmisten esineellistämisestä ja esineiden inhimillistämisestä.

"Anu Kaajan Rusetti on briljantti, hauska ja haluttava romaani kauneudesta ja väkivallasta sen takana."Iida Rauma, kirjailija"Rusetti on ihana kirja. Se on aiheiltaan ja kieleltään kuin otuskokoelma, bestiaario, täynnä eläviä esineitä ja suloisia sana-olentoja. Se on rakkauskirje fetisseille, maagisille esineille, esineiden magialle; toisaalta ikuisuudeksi pysäytetty asetelma, vanitas. Anu Kaaja osoittaa miten esteettinen elämä, kuten tanssiminen, on yhdentekevää, ja sen vuoksi myös kaikkein tärkeintä inhimillistä toimintaa."Johannes Ekholm, kirjailija

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789515258700
Bandtyp
Inbunden
Sidor
254
Förlag
Kustantamo S&S

Personalen rekommenderar

Kaunis ja kujeileva aistien ilottelu.

Rusetti on kaunis ja kujeileva aistien ilottelu, jonka fragmentaariset kohtaukset yhdistyvät hersyväksi estetiikan ylistykseksi. Kansikuvaa myöten herkullinen teos löytää pohtimisen arvoisia puolia niin kuvataiteesta, kahvilan arkisesta esineistöstä kuin teknobilestäkin. Yhteiskunnallista kritiikkiä on siroteltu taidokkaasti rivien väliin, mutta kirjan ehdoton anti on sen upea tapa kuvailla kaikille tuttuja taideteoksia yllättävästä ja nokkelasta näkövinkkelistä. Olin lumoutunut!

Sara, Åbo