Pienen hauen pyydystys

29,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Elina Ylijaako palaa kotiseudulleen Itä-Lappiin saattamaan loppuun sen, mikä on pantu alulle vuosia sitten. Hän joutuu hyväksymään erakkomaisen äitinsä perinnön ja selvittämään suhdettaan lahjakkaaseen käsitetaiteilijaan. Lopulta hänelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kohdata niin ensirakkautensa kuin lampea vartioiva hirmuinen näkki.

Ylikonstaapeli Janatuinen on tullut pidättämään Elina Ylijaakon murhasta epäiltynä. Ennen epäillyn löytymistä hänen täytyy suoriutua onkireissusta peijoonin kanssa ja väkiyöstä - kuolleiden karnevaalista, josta kovaverisinkin noita ymmärtää pysyä erossa.

Jängillä vaeltaa tieteelle tuntemattomia olioita kuin ammoin käynnistettyjä koneita, joita kukaan ei osaa sammuttaa. Keittiöön murtautuu peikko, joka syö eilen tehdyn nakkikeiton. Vuosisatoja vanha riivaaja löytää uuden kodin kunnanjohtajasta. Ja lammessa keskellä suota asuu hauki, josta riippuu kaikki.
Pienen hauen pyydystys on kielellisesti virtuoosimainen romaani, yhtä aikaa rakkausdraama ja myyttinen fantasia, kansankomedia ja ympäristötuhoa edistävän elämäntapamme säälimätön kritiikki.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789522345301
Bandtyp
Inbunden
Sidor
280
Förlag
Siltala

Personalen rekommenderar

Juoni pitää otteessaan

Tätä romaania on parasta lähteä lukemaan puhtaalta pöydältä, ja antaa tarinan keriytyä vähä vähältä auki. Tarinan lähtökohta on pähkinänkuoressa kuitenkin se, että Lapista kotoisin oleva Elina käy joka kesä kotipaikkakunnallaan onkimassa lammesta hauen. 

Miksi? Miksi se on niin tärkeää?

Juhani Karila on keittänyt kokoon vallan oivan keitoksen, mikä pitää sisällään myyttisiä hahmoja, Lapin maisemia, persoonallisia henkilöhahmoja, rikasta luontokuvausta, rakkautta…

Tämän kirjan kanssa kävi klassisesti eli yöunet jäivät vähiin ja heti ensitöikseni aamulla piti päästä lukemaan tarina loppuun. Vaikka romaani onkin jo ilmestynyt 2019, oli tämä itselleni tähän mennessä vuoden (ellei kahdenkin) paras kirja. Tarinan vähän vinksahtanut tunnelma pitää kunnolla otteessaan!

Pia, Åbo

Lumoava aikuisten satu

Juhani Karilan Pienen hauen pyydystys on ollut oikea ilmiö kirjakeskusteluissa. Teos voitti vuoden 2019 Kalevi Jäntin palkinnon.

En malttanut enää estää sitä kiilaamasta lukusuunnitelmieni eteen, vaan heittäydyin veikeään Lapin seikkailuun. Hurmaannuin jo esittelykierroksen kertojaan, mikä lie Lapin henki ollut. Sama ilmiö saatteli lukijan kirjan lopussa kotimatkalle. Väliin mahtui melkoinen sekoitus ihmissuhdesotkuja, kirouksenpurkuyrityksiä ja Lapin myyttisten tosihahmojen kanssa selviytymistä, sekä murhaselvittelyä.

Olisi tuota pidempäänkin lukenut, niin vekkuli oli tarinan kuvio ja kerronnan kulku Lapin hienoissa maisemissa.

Taru T, Esbo Hagalund