Paperipalatsi

29,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Rakkautta, valheita ja salaisuuksia meren rannalla

Kaikkia valintoja emme tee itse, mutta silti ne kääntävät elämämme suunnan. Miranda Cowley Hellerin menestysromaani kertoo naisesta kahden rakkauden välillä. Voiko vielä valita toisin, vai onko menneisyyden paino liian raskas?

"Tulvillaan kauneutta ja kipua. En olisi halunnut lähteä Paperipalatsista." Eeva Kolu
"Rakastin tämän kirjan leppoisaa sanailua, vereviä hahmoja ja vahvaa monisyistä juonta." Hanna Sumari
"Vahva suositus, todellinen lukunautinto" Kirsin Book Club
"Syvästi koskettava rakkaustarina" Reese Witherspoon, Reese's Book Club
"Vastustamaton yhdistelmä: mutkikas perhetilanne lumoavassa maisemassa." The New York Times
"Salaisuuksia, rakkautta, valheita ja kesähuvila rannalla. Mitä muuta voi edes haluta?" Parade
"Tulvillaan salaisuuksia ja kaipausta" NPR

On utuinen kesäaamu rakkaassa, ränsistyneessä huvilassa Cape Codissa. Elle on juuri pettänyt miestään nuoruudenrakkautensa kanssa ja kysyy nyt itseltään: miten tästä eteenpäin? On tullut aika valita nykyhetken ja tulevaisuuden, toteutuneen ja toteutumattoman rakkauden välillä. Mutta valinnan hetkellä on kohdattava myös salaisuus, joka heidät kerran erotti. Paperipalatsi on raastava ja lumoava romaani intohimosta, rakkaudesta, pelosta ja perheiden tuhoavista salaisuuksista. Cape Codin luonto ja täyttymättömän rakkauden kuvaus luovat tenhoavan tunnelman, joka pitää lukijan otteessaan viimeiselle sivulle.

Miranda Cowley Heller kasvoi taiteilijoiden ja kirjailijoiden perheessä New Yorkissa. Hän on johtanut HBO:n draamatuotantoa, ja hänen vastuullaan ovat olleet mm. Sopranos, Mullan alla ja Langalla (The Wire). Hän vietti lapsuutensa kesät Cape Codissa ja asuu nyt Kaliforniassa ja Lontoossa. Paperipalatsi on hänen ensimmäinen romaaninsa.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789520440558
Bandtyp
Inbunden
Sidor
403
Förlag
Tammi

Personalen rekommenderar

Ajatuksia herättävä kirja

Miranda Cowley Hellerin Paperipalatsia on hehkutettu ylistyssanoilla. Siihen oli siis helppo tarttua.

Teksti imaisi tarkastelemaan tapahtumapaikkojen yksityiskohtia, haistelemaan ilmaa ja tuntemaan kosteuden. Välillä kuvittelin olevani suomalaisella mökillä, silloin kun ei siivottu pesukarhujen levittämää roskista tai varottu kilpikonnien näykkäisyjä.

Oltiin kuitenkin Cape Codissa meren rannalla, säästöliekillä rakennetulla mökkihuvilalla (mistä kirjan nimikin), joka on todistanut sukupolvesta toiseen inhottavia asioita. Niitä kerittiinkin auki kolmella aikatasolla äkkijärkyttävin yllätyksin ja herkullisten henkilöhahmojen suorin sanankääntein. Kahden sukupolven seksuaalinen hyväksikäyttö ilmeni ja vaikutti kirjan henkilöiden persooniin ja valintoihin moninaisin eri tavoin.

Tämä kaikki oli upotettuna perheiden, sukulaisten ja ystävysten kesänviettoon, melkoiseen kolmiodraamaan, piinaavaan salaisuuteen ja rankkaan valintaan.

Epämiellyttävästä teemasta huolimatta olen iloinen että tähän heittäydyin. Paperipalatsi oli lukukokemuksena hieno ja mieleenjäävä, puntaroivia ajatuksia herättävä elämyksellinen romaani.

Taru T, Esbo Hagalund