Myrrys

29,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Mestarillisen kertojan Topelius-palkittu romaani!

Myrrys on vanhaa suomen kieltä ja tarkoittaa tietäjää. Taikuri ja taskuvaras -trilogian tekijän vetävä historiallinen seikkailuromaani, jossa on mukana ripaus muinaista magiaa.

15-vuotias orpo Niilo elää kovissa oloissa Kivihalmeen talon kasvattina. Hän ei muista omaa menneisyyttään, mutta siihen liittyy jotakin, mistä ei puhuta. Kun talossa tarvitaan tietäjän apua, ottaa mahtava myrrys palkkioksi avustaan Niilon rengikseen ja päättää perehdyttää hänet parantamisen ja tuonpuoleisen taikuuden saloihin. Elämä korpimetsän armoilla kasvattaa Niilosta vahvan ja rohkean ja hän löytää omat voimansa. Monien seikkailujen ja käänteiden kautta vaietut salaisuudet paljastuvat ja Niilo nousee vastustamaan heitä, jotka ovat tehneet hänelle vääryyttä.

Anniina Mikama on vetävistä historiallisista fantasiaromaaneistaan tunnettu kirjailija. Mikama on saanut kahdesti Topelius-palkinnon (romaaneistaTaikuri ja taskuvaras, 2019 sekä Myrrys, 2022) sekä ollut Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana.

"Mikamalla on ihailtava taito herättää menneiden vuosisatojen tapahtumat eloon. Hänen teostensa hahmot ovat rakastettavia, heidän ystävänsä haluaisi ihan oikeastikin olla." - Bibbidi Bobbidi Book -blogi

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789510473504
Bandtyp
Inbunden
Sidor
370
Förlag
WSOY

Personalen rekommenderar

Mestarillisen kertojan uusi seikkailu!

Anniina Mikaman Myrrys oli juuri luvussa kun Topelius-palkinto jaettiin. Olin jo niin tarinan lumoissa että voitto tuntui ilmeisen oikeutetulta, onneksi olkoon!

Niilon tie orvosta renkipojasta voimalliseksi tietäjäparantajaksi 1800-luvun alun Kainuun maisemissa on hienoa luettavaa. Rauhallisesti mutta jännittävästi rakennettu tarina pitää otteessaan, saa asettumaan päähenkilöiden nahkoihin ja voimaantumaan metsästä upeiden luontokuvausten kautta. On myös aina kutkuttavaa kuulla taustoista tarinan synnylle.

Pitipä ihan itsekin lähteä metsään nauttimaan luonnosta ja kuvailemaan maisemia.

Vaikka kirja löytyy nuortenkirjahyllystä, sopii se nautiskeltavaksi aikuisillekin, joita kiehtoo historia, luonto, kansanusko ja perinnetieto.

Taru T, Esbo Hagalund