Minun oopperani

17,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Aikansa radiossa paasattuaan Maisteri Lindgren on vihdoin saanut koottua ajatuksensa suurimmasta intohimostaan oopperasta. Minun oopperani on nimensä mukaisesti subjektiivinen katsaus oopperan maailmaan, ja koska teos on myös epätäydellinen historia, se poimii matkan varrelta haluamansa elementit oopperan tarinaan.

Kysehän on siitä, että ooppera syntyi renessanssin lopulla Pohjois-Italiassa, kukoisti Ranskan barokkihovissa, lipsahti Napolissa koomiseksi, valloitti kaikki Euroopan kaupungit ja alkoi hiertää saksalaista nationalismia niin, että vasta Wagner keksi ratkaisun ongelmaan. Tarina on kuitenkin paljon parempi, kun siihen sotketaan herkullisia sivupolkuja, erikoisia kohtaloita ja kolmisenkymmenen oopperan seikkaperäiset esittelyt. Eikä väheksyä sovi sisäpiirin tietoa muun muassa siitä, kannattaako naapurin kanssa avata keskustelua bel canton ajasta.

Kirjan iloisesta visuaalisesta ilmeestä vastaa sarjakuvataiteilija Ville Ranta, sillä yleisestä harhaluulosta poiketen oopperataide ei ole kuolemanvakavaa vaan aika usein kerrassaan hauskaa.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523632493
Bandtyp
Inbunden
Illustration
Ranta Ville
Sidor
413
Förlag
Teos

Personalen rekommenderar

Kaikille oopperan ystäville

Oopperakirjallisuuden äiti, isoäiti ja kummitäti!

Loistavaa luettavaa niin kesäkuumalla kuin talvi-iltoinakin. Pakollinen hankinta kaikille oopperan ystäville, koska hauskan kerrontansa lisäksi toimii hyvin käsikirjaston peruspilarina: illan esitykseen valmistautuva kertaa suitsait Lindgrenin luonnehdinnat juonesta, henkilöhahmoista ja sävellyksen synnystä. 

Unohtumaton!

Eeva O, Helsingfors Bokhuset

Ah, mitä draamaa!

Sukella oopperan maailmaan kotisohvallasi! 

Kirjailija, toimittaja Minna Lindgren esittelee lempioopperansa, historiaa unohtamatta hulvattomaan tyyliinsä. Sarjakuvataiteilija Ville Ranta kuvittaa sukellusta osuvasti, vaan ei turhan tärkeästi.

Kuka rakastui kehen ja ketkä kuolivat lopussa, se selviää Lindgrenin epätäydellisestä historiasta.

Ah, mitä draamaa!

Hanna, Åbo