Lautasmatka

29,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Tomaatti on arkisista arkisin elintarvike, mutta mistä se on peräisin ja miten siitä on tullut sellainen kuin se on? Lautasmatka on kiehtova hyppäys ruoan maailmanhistoriaan. Kirja kertoo tomaattien lisäksi purukumista, 1990-luvun vähärasvaisuustrendistä, suolasta, kahvista, broilerista, maidosta, 1960-luvun margariiniskandaalista Suomessa ja kultaisesta riisistä.

Lautasmatka on asiapitoinen mutta viihdyttävä kirja, joka näyttää arkiset elintarvikkeet uudessa valossa ja avartaa käsitystämme suomalaisen ruokapöydän historiasta. Yleistajuisesti esitetyt ruokamaailman kiemurat pitävät otteessaan, ja sopivin välein Koistinen maustaa tarinoita pienillä anekdooteilla ja omilla kokemuksillaan.

Mari Koistinen on ruuankulutuksen ympäristövaikutuksiin perehtynyt asiantuntija ja tietokirjailija. Hän kommentoi taajaan julkisuudessa erilaisia ruokaan liittyviä uutisia ja on vuosien ajan kirjoittanut aiheesta myös blogia. Koistisen aiempi kirja käsitteli ruokaväärennöksiä ja niiden historiaa.

Aiemmasta teoksesta sanottua:

"Syötkö väärennettyä ruokaa? esittelee elintarvikepetosten eri lajeja kattavasti ja tehokkaasti. Kirja on tiivis, helppolukuinen ja laaja-alainen." - Kirjavinkit

"On tärkeää, että tämä kirja on tehty: valveutuneet kuluttajat ovat isossa osassa taistelussa ruokahuijauksia vastaan." - Ympäristö ja terveys

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523643291
Bandtyp
Inbunden
Sidor
178
Förlag
Aula & Co

Personalen rekommenderar

Kiinnostava kirja syventyy ruoan historiaan meillä ja maailmalla.

Kiinnostava kirja syventyy ruoan historiaan meillä ja maailmalla. Miksi tietyt elintarvikkeet ovat nousseet suosioon, ja millainen on ollut niiden matka?

Kiinnostavin luku oli ehdottomasti luku 10: Voita, maitoa ja propagandaa, joka käsittelee maidon ylivoimaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Muistan maitojulisteet ala-asteelta ja sen, kuinka joka lounaalla suositeltiin juomaan maitoa, vaikka vihasin sitä. Todella hyvä lukukokemus.

Emmi H, Helsingfors Bokhuset