Kuuden Katariinan jäljillä

31,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Kiehtova matka menneisyyden naisten jalanjäljissä

Jenna Kostet jättää työnsä Turun linnassa ja omistautuu selvittämään kuuden linnaan liittyvän, Katariina-nimisen naisen kohtaloita. Hän etsii jokaisesta muotokuvan ja alkaa kaivella heidän elämänvaiheitaan ja ryhtyy kartoittamaan paikkoja, joihin Katariinat Suomessa ja Ruotsissa päätyivät, milloin emäntinä, milloin vankeina, milloin miestensä ja lastensa kanssa, milloin yksin.

Katariinojen tarinat nivoutuvat toisiinsa ja mennyt nykyisyyteen, kun Kostet kuljettaa lukijaa matkassaan naisten uskomattomien kohtaloiden luo kepeästi ja asiantuntevasti. Poikkeuksellisen taitava kerronta antaa lukijan osallistua historian muodostumiseen ja kokea elävästi, millaista arki ja juhlat ovat olleet ja miten kohtalo on riepotellut ihmisiä. Tutkimusretken edetessä Turun linnan ja samalla koko Suomen historia avautuu jouhevasti siirryttäessä yhdestä kuvasta toiseen, yhdestä Katariinasta seuraavaan.

Jenna Kostet on turkulainen kirjailija, joka on opiskellut kansatiedettä ja folkloristiikkaa ja työskennellyt pitkään Turun linnassa. Hän on aiemmin julkaissut viisi romaania, Kuuden Katariinan jäljillä on hänen ensimmäinen tietokirjansa.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523643260
Bandtyp
Inbunden
Sidor
307
Förlag
Aula & Co

Personalen rekommenderar

Turun historia ja suomalainen ajankuva heräävät eloon.

Olipas viehättävä tietokirja.

Jenna Kostet on toiminut Turun linnan oppaana, joten hänellä on aivan omanlainen lähestymistapa arkiston kätköistä löytyneeseen tietoon, jota hän pohdiskellen istuttaa autenttiseen ympäristöönsä.

Turun historia ja suomalainen ajankuva heräävät eloon kuuden Turun linnassa vaikuttaneen Katariinan tarinan kautta. Mukaan mahtuu Katariinoja maalaistytöstä prinsessaan ja tuhkimotarinasta hovikiemuroihin.

Lukija pääsee tirkistelemään niin linnan kylmien uumenien arkeen ja juhlaan kuin sen laajaan vaikutuspiiriin 1500-luvulta viime vuosisadalle asti.

Taru T, Esbo Hagalund