Huonesiivooja

29,90 €

Köp på webshop

Beskrivning

Hän tietää sinusta kaiken. Tiedätkö sinä hänestä mitään?

Nita Prosen Huonesiivooja-romaanissa ihastuttavan omintakeisen huonesiivoojan maailma kääntyy ylösalaisin, kun hän päätyy selvittämään hotellissa tapahtunutta murhaa

Molly Gray työskentelee hotellin huonesiivoojana. Työssään hän loistaa millimetrintarkan siivousjälkensä ja virheettömän etikettinsä vuoksi. Molly ei kuitenkaan ole kuin muut ihmiset. Hän kamppailee sosiaalisten taitojensa kanssa ja tulkitsee usein väärin muita ihmisiä. Aikaisemmin Mollyn isoäiti auttoi ja antoi Mollylle yksinkertaiset säännöt, joiden mukaan elää elämäänsä. Mutta isoäiti on nyt kuollut.

Mollyn järjestelmällinen elämä kääntyy ylösalaisin, kun hotellin vakiovieras, herra Black, löytyy sviitistään murhattuna. Ennen kuin Molly ehtii kissaa sanoa, on hän poliisin pääepäilty. Kummallisten tapahtumien keskipisteeseen päätynyt Molly joutuu selvittämään, mitä herra Blackille oikein tapahtui. Ennen kuin on liian myöhäistä.

Nita Prosen Huonesiivooja on suljetun paikan murhamysteeri, mutta myös sydäntä lämmittävä tarina siitä, millaista on olla kuin kuka tahansa meistä ja silti täysin erilainen.

Nita Prose on kirjailijanimi, jonka takana on Kanadan Simon & Schuster -kustantamon varatoimitusjohtaja ja kustannuspäällikkö Nita Pronovost. Huonesiivooja on pitkän uran kirja-alalla tehneen Pronovostin ensimmäinen romaani, ja sen oikeudet myytiin ennen julkaisua yli kahteenkymmeneen maahan. Pronovost kirjoittaa parhaillaan toista romaaniaan.

Tillgänglighet

6+ böcker tillgängliga
1-5 böcker tillgängliga
0 böcker tillgängliga

Helsinki

Tapiola

Turku

Tampere

ISBN
9789523761797
Bandtyp
Inbunden
Sidor
336
Förlag
Bazar

Personalen rekommenderar

Ooh mikä kirja!

Huonesiivooja on kerrassaan ihana kirja! Se on sujuvan kerronnan, suurella lämmöllä ja ilahduttavan erilaisella kertojakulmalla kirjoitettu hyvän mielen tarina, jossa on ripaus surumielisyyttä, paljon ystävyyssuhteiden ja lojaaliuden merkityksestä ja koskettavasti yksinäisyyden tunnusta. Osa merkityksellisistä henkilöhahmoista on taustalla, jo tästä maailmasta poistuneita, mutta sukupolvien väliset opit kantavat ja toiveikkuus on vahvasti läsnä. Kirja sisältää myös erittäin hyvin tässä ajassa mukana olevana tärkeänä muistutuksena sen miten vaikkapa juuri huonesiivoojaan tärkeyden huomaa usein vasta, kun hänen työnsä on jäänyt tekemättä.

Huonesiivooja on ylistys ihmisten ainutkertaisuudelle. Se on lempeän kaunis ja koskettava serenadi yksinkertaisuudelle, erilaisuudelle ja niiden hyväksymiselle. Ja kuinka olenkaan aina halunnut löytää pesuainetta, joka tuoksuu kuunvalolle!

Aarni, harjoittelija, Helsingfors Bokhuset